párbajtőr

2021.02.15. 20:34

Közeleg a kvalifikációs viadal

A tapolcai származású Rédli András és Siklósi Gergely neve fémjelezte Budapesti Honvéd SE nyerte meg a párbajtőr­csapatok magyar kupájának legutóbbi fordulóját.

Horváth Gábor

Rédli András (háttal) és az olasz Marco Fichera a vívó-Európa-bajnokság férfi párbajtőr csapatversenyén a legjobb 8 között

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Honvéd, amelyet Rédli és Siklósi mellett Berta Dániel és Peterdi András erősített, a Vasast győzte le a fináléban, méghozzá igen magabiztosan, 42-25 arányban.

Az egyéni magyarkupa-fordulóban mindkét korábbi tapolcai a legjobb nyolc közé jutott. A 2019-es egyéni világbajnok Siklósi dobogóra állhatott, harmadik lett, az egyéni Európa-bajnok, csapatban vi­lágbajnok és olimpiai bronz­érmes Rédli a hetedik helyen végzett. A viadalt a Vasas vívója, Koch Máté nyerte. A Tapolca Vívóklub versenyzője, Kauker Dominik a 35. pozíciót szerezte meg.

A párbajtőrözőkkel kapcsolatos hír, hogy a magyar válogatott (Rédli Andrással és Siklósi Gergellyel) március második felében biztosíthatja be tokiói ötkarikás kvótáját. A mieink a Kazanyban rendezendő világkupán lépnek pástra, hogy megszerezzék az indulási jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!