Gödörben a Telekom?

2021.02.09. 07:00

Négy mérkőzés óta nyeretlen a veszprémi sztáralakulat

A december végi final four óta nem tudott mérkőzést nyerni a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese.

Bényi-Virág Rita

Veszprém, 2021. február 4. A veszprémi Dejan Manaszkov (b) és Jahja Omar (j2), valamint a katalán csapat játékosai, Aron Palmarsson (b2, takarásban) és Luis Frade (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - Barcelona mérkõzésen a Veszprém Arénában 2021. február 4-én. A mérkõzést a Barcelona nyerte 37-34-re. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI

Nehéz időszakot él át a Telekom Veszprém csapata. A december végi csalódást keltő final four-szereplést követően az elmúlt héten Bajnokok Ligája-rangadóval indította a tavaszt a gárda, s a Barcelona ellen hazai pályán 37-34-re kikapott. Ezután Csurgón vendégeskedett, ahol Alem Toksic csapata bravúros, 33-33-as döntetlent könyvelhetett el a láthatóan enervált, fáradt bakonyiak ellen.

Négy nyeretlen meccs után a héten újabb BL-derbik következnek, előbb kedden Barcelonában, majd csütörtökön Celjében kell helytállniuk Lékaiéknak.

A veszprémiek számára – bár bő kerettel rendelkeznek – is komoly megterhelést jelent, hogy egy hét alatt négy mérkőzést, köztük három BL-csatát kell megvívniuk. Ezt főleg annak tükrében mondjuk, hogy a világbajnokságról hazatérve a keret nagy része kifacsartnak, fáradtnak látszik. S az eredménytelenséget látva nem túlzás azt állítani, gödörben van a társaság.

Jól mutatja ezt az is, hogy ha csak az elmúlt négy találkozót nézzük, akkor az eddig oly stabil védelem megingott. Ha átlagot vonunk, akkor meccsenként 35,5 gólt lőttek az ellenfelek, ami nagyon magas számnak tűnik.

Kedden pedig megint az a Barcelona lesz az ellenfél, amely a BL-ben eddig hibátlan mérleggel büszkélkedhet, mind a kilenc találkozóját hozta, ráadásul mérkőzésenként több mint 36 gólt lőve. Eddig 327 találatot jegyzett a katalán együttes, és 257 gólt kapott, míg a Telekom mérlege 310 lőtt és 267 kapott gól.

Kedden 20.45 órakor kezdődik a Barca–Veszprém csata (labdával Jahija) Fotó: MTI

Azt egyelőre nem tudni, David Davis milyen keretet jelöl ki a keddi találkozóra, de beszédes volt, hogy a Csurgó ellen sem Tönnesen, sem Siskarev, sem Székely nem kapott lehetőséget, még a keretbe sem fértek be. Ellenben Davis edző két fiatal játékost – Dörnyei Boriszt és Lukács Pétert –benevezett, bár ők nem játszottak, hiszen a vártnál élesebb, kiélezettebb volt az összecsapás.

A klubtól kapott tájékoztatás szerint a csapat hétfőn kora délután indult útnak Barcelonába, ahonnan a meccset követően nem haza, hanem Szlovéniába utaznak majd. Emiatt hétfőn, szerdán és csütörtökön is tesztelik a játékosokat. Egyrészt, hogy elrepülhessenek Barcelonába, aztán, hogy be tudjanak lépni Szlovéniába, majd, hogy pályára tudjanak lépni csütörtök este. Azt nem tudni, hazatérve karanténba kell-e vonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!