Kínkeserves hazai győzelem

2021.02.17. 19:40

Sorozatban negyedik sikerét aratta a BKSE a kézilabda NB I-ben

Küzdelmes, izzadságos módon szerzett két pontot a Balatonfüredi KSE szerdán hazai pályán.

Horváth Gábor

20210217 Balatonfüred, sportcsarnok, Kézilabda NB I: Balatonfüredi KSE-Dabas. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BKSE–Dabas 26-24 (12-15)

Balatonfüred, zárt kapuk mögött. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüred KSE: BŐSZ – Rodriguez, Malinovic 4, Szöllősi B. 4 (3), TOPIC 9, Varga 4, Bóka 4. Csere: Dénes, Kőhegyi 1, Szűcs, Brandt. Edző: György László.

Dabasi KC VSE: HOLLÓ – Tóth Á. 5 (3), Fekete, Garajszki, Koller, Szöllősi Sz. 2, Laurinyecz 2. Csere: Podoba (kapus), Antal, Kurucz 4, Kende 5, TÖRÖK 6. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Három szép siker után (a Gyöngyöst, a Komlót és a Ferencvárost verte György László legénysége) esélyesként várta a sereghajtó Dabas elleni találkozót a Balatonfüredi KSE. A hazaiak sérülés miatt Pulay Gáborra és Kemény Lászlóra nem számíthattak, bekerült a keretbe egy fiatal kapus, a 17 éves Lovistyek László személyében.

Olyan lendülettel kezdett a BKSE, ahogyan ezt ebben az évben megszokhattuk az együttestől, a hazaiak gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak, 3-1. A Balaton-partiak első négy találatát a magyar válogatott beállós, Topic Petar szerezte, aki kiváló formában kézilabdázik ebben az esztendőben.

Háromra növelte előnyét (4-1) a házigazda, a Dabas gyors akciókkal igyekezett tartani a lépést. Többször is sikerült így betalálniuk a vendégeknek, ám a Füred úgy is biztosan vezetett, hogy jó néhány ziccert elhibázott, 12. perc: 6-3.

A dabasiak időt kértek és fel is zárkóztak, 7-6. Támadásban nem ment a balatoniaknak, pedig a helyzetek kialakításával nem volt gond, ám Holló több szép védést is bemutatott. György László is elérkezettnek látta az időt a tanácskozásra, kezdett ugyanis „recsegni” csapata játéka. Topic volt eredményes, azonban a Dabas gyorsan válaszolt, majd hétméteresből egalizált, 8-8.

Kurucz indításból szerzett találatát követően már vezettek a vendégek (8-9), akik jól védekeztek, igaz, a füredi támadásokban ekkor nem volt túl sok az energia és kreativitás. Malinovicnak sikerült egyenlítenie, viszont a bosnyák gólját követően két dabasi találat következett, 22. perc: 9-11.

A vendégek ötletesen támadtak, gyors középkezdésekkel operáltak, felállt fal ellen pedig rendre megtalálták a rést. A 27. percben háromra növelte előnyét az egyre lelkesebb Dabas, Tóth Ádám értékesítette büntetőjét, 10-13.

Hiába szépített Kőhegyi, négyre nőtt a különbség (11-15), végül Bóka állította be a félidei eredményt.

Jól kezdte a mérkőzést a BKSE, ám a kihagyott helyzetek után elbizonytalanodott a házigazda, a lelkesen kézilabdázó Dabas pedig kihasználta a kínálkozó lehetőségeket.

Gyorsan zárkózott a Füred a második félidő elején, a 36. percben összejött az egyenlítés, 15-15. A vendégek azonban nem hagyták magukat, és visszavették a vezetést, 16-18.

A 43. percben 18-18-nál érte utol ismét riválisát a BKSE, amely nem sokkal később előnyt szerzett, 19-18.

Bősz védései nagyon kellettek a Balaton-partiaknak, akik továbbra is szenvedtek támadásban. Szöllősi Balázs hetesével 20-18-ra alakult az állás, a Füred igyekezett élni a lehetőséggel és állva hagyni fáradó ellenfelét.

A Dabas viszont nem szakadt le, hét perccel a vége előtt 22-20-ra vezettek a hazaiak. Továbbra is sok volt a füredi hiba, a vendégek pedig hét a hat ellen támadtak, eredményesen.

A hajrában (58. perc: 25-23) még mindig gólkényszerben játszottak a Balaton-partiak, akik végül megoldották feladatukat és sikeresen őrizték meg az előnyt.

Sorozatban negyedik sikerét aratta a Füred, amely azonban ezúttal alaposan megszenvedett a két pontért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!