Tatay Judittal beszélgettünk

2021.02.04. 07:00

Tisztviselőként tekvandózik – Kitartásra, önfegyelemre nevel a sport

Tatay Judit születése óta Balatonfüreden él. Itt neveli három gyermekét, Esztert, Dávidot és Zsófit. Kormánytisztviselőként dolgozik, a munka mellett nagy szerepet tölt be az életében a tekvandó, melyet a gyermekeivel együtt űz.

Szendi Péter

Tatay Judit születése óta Balatonfüreden él. A munka mellett nagy szerepet tölt be az életében a tekvandó

Fotó: Szendi Péter

– 2000 áprilisában kezdtem dolgozni a balatonfüredi polgármesteri hivatalban, először mint okmányirodai ügyintéző, majd második gyermekem születése után mint szociális ügyintéző. Mikor bekerültem a közigazgatásba, tudtam, itt az ideje, hogy visszatérjek gyerekkori álmom megvalósításához, és jelentkeztem a jogi egyetemre – tekint vissza Tatay Judit, aki egyetemi tanulmányait már az első gyermekével várandósan kezdte meg, és mivel a testvéreire sem kellett sokat várni, a gyermekei mellett tanult és szerezte meg a jogi diplomát.

A járási hivatalok megalakulásával munkaköre átkerült a polgármesteri hivatal hatásköréből a Balatonfüredi Járási Hivatalhoz. Mikor legkisebbik gyermeke két és fél éves volt, az akkori hivatalvezető megkereste, hogy térjen kicsit előbb vissza a munkába, dolgozzon a földhivatalban. Örömmel fogadta a lehetőséget, mert egyrészt ez a terület közel áll hozzá – a diplomamunkáját is agrárjogból írta –, másrészt mindig elégedettséggel töltik el az új kihívások, feladatok. Idén lesz huszonegy éve, hogy a közigazgatásban dolgozik, és abban a szerencsés helyzetben érzi magát, hogy nagyszerű munkatársak vették és veszik körül.

A gyereknevelés, tanulás, munka, sport összehangolása szerinte nem olyan nehéz fel­adat, annak ellenére sem, hogy négy éve egyedül neveli gyermekeit. A járványhelyzet előtt édesanyja is rengeteget segített, azóta óvatosak, kevesebb időt töltenek együtt, most ők vigyáznak rá. Az edzésekre a gyermekeivel együtt jár, eddig általában heti két alkalommal. Amikor versenyre vagy övvizsgára készült, akkor kicsit több időt fordított a sportra.

Tatay Judit születése óta Balatonfüreden él. A munka mellett nagy szerepet tölt be az életében a tekvandó Fotó: Szendi Péter

– 2015 őszén kezdtem tekvandózni a Balatonfüredi Taek­won-do Klubnál. Évi négy-öt megyei és országos versenyen, három-négy nemzetközi versenyen vettem részt. Voltam Ausztriában, Szlovákiában, Romániában is versenyeken. Az elmúlt öt évben összesen 38 érmet hoztam haza, melyből hét arany-, 13 ezüst- és 18 bronzérem. Az elmúlt két évben az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem a Balatonfüred Város Sportolója díjat. Nagyon szeretem a versenyeket, leírhatatlan hangulatuk van, főleg úgy, hogy gyermekeim is sportolnak – folytatja tovább Judit, aki szerint a küzdősport nem verekedni tanít, hanem küzdelemre, kitartásra, önfegyelemre sarkallja az embert.

A gyermekei mellett rengeteget köszönhet mestereinek, Vajky Lászlónak és Bécsi Nikolettnek. Ők mindig mindenben mellette álltak, segítettek, akár sportról, akár magánéleti dolgokról legyen szó. Judit a sport, a munka, a tanulás mellett igyekszik sok minőségi időt eltölteni gyerekeivel. Sokat kirándulnak, otthon barkácsolnak, festenek. Kis családjukat gyarapítja még két kutya, egy nyuszi és egy süni is. Az unalom náluk nem ismert fogalom.

– Úgy gondolom, az én példám is mutatja, hogy sosem késő belevágni semmibe, akár sportról, akár másról legyen szó. Három gyermek mellett, egyedülálló szülőként is lehet bármibe belefogni, elvégezni, csinálni – zárja gondolatait az édesanya, aki reméli, hogy a járványügyi intézkedések enyhítésével esetleg tavasszal ismét versenyezhetnek, mert már nagyon hiányzik neki az a hangulat, ami a tekvandóra jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!