kézilabda

2021.02.25. 22:24

Végig vezetve győzte le a PPD Zagreb csapatát a Telekom Veszprém

Hozta a kötelezőt a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, és végig vezetve, magabiztosan győzte le a PPD Zagreb csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém - Vörös Dávid

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

PPD Zagreb–Telekom Veszprém 28-35 (11-17)

Zágráb, zárt kapus mérkőzés. V.: Boris Mandak, Mario Rudynski (szlovákok).

PPD Zagreb: Jandric – Mlatanovic 1, Leimeter 5, Mrakovcic, Grahovac 1, Hrstic 3, Mandic. Csere: Ristanovic (kapus), Obradovic 2, Burics 1, Laljek 1, Peric 5, Vistorop 3, Klarica 2, Stojnic 2, D. Cavar 2. Edző: Ivica Obrvan.

Telekom Veszprém: Cupara – Siskarev, Maqueda 4, Blagotinsek, Borozan 2, Nilsson 6, Strlek 3. Csere: Mahé 6 (2), Tönnesen 3, Markussen 1, Moraes 4, Marguc 3, Nenadics 2., Manaszkov 1. Edző: David Davis.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

Az utolsó előtti Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a veszprémiek közül Omar Jahija, Ligetvári Patrik, valamint Székely Márton maradt ki a keretből. Ráadásul Carlos Perez másodedző sem tudott Zágrábba utazni, Momir Ilics, korábbi veszprémi klasszis, a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) trénere helyettesítette a kispadon.

A zágrábiak soraiban ott volt a nemrég Csurgóról igazolt Leimeter Csaba is, aki jobbátlövőként kapott szerepet.

A találkozó a héten, tragikus hirtelenséggel elhunyt Zlatko Saracevicre emlékezve, gyászszünettel indult.

Kihagyott hazai hetessel indult a találkozó, majd Maqueda szerzett vezetést csapatának. Hrstic egyenlített, aztán Nilsson talált be. A vendégek védelme többször is jól kontrollálta a horvát támadásokat, Siskarev pedig nagy ziccert hagyott ki.

Leimeter Csaba megszerezte első gólját a Veszprém ellen (7. perc: 3-3). Mahé hetesből volt eredményes, a túloldalon Hrstic vette be Cupara kapuját.

Mindkét oldalon több elrontott támadást láthattunk, majd a 13. percben először vezetett a Telekom két góllal, 7-5-re. Siskarev újabb próbálkozását is védte a horvát kapus, a túloldalon pedig Obradovic bombázott a kapuba. Nilsson kapott remek labdát Mahétól, Laljek szépített.

Markussen, Tönnesen és Moraes érkezett a 17. percben, Strlek harmadik góljával pedig 10-7-re módosult az állás.

Jó védekezés után a Siskarev helyére érkező Marguc lódult meg a jobboldalon, ás 7-11-nél időt kért a Zágráb.

Cupara a második büntetőt is kivédte, Tönnesen löketével pedig már öt góllal vezetett a Veszprém. Kezdtek elbizonytalanodni a horvátok, amit ügyesen használtak ki a vendégek. Markussen pókhálózta ki a zágrábi kaput, és nyolc perces góltalanságot szakított meg Buric (8–14).

Továbbra is jó tempót diktált a Telekom, Mahé kiválóan irányított, remek labdákkal tömte a társakat, és szép gólokkal vette ki részét a vezetésből. A védelmet Blagotinsek irányította nagyszerűen, így a félidőben 17-11-re vezetett a bakonyi csapat.

A második félidőre Kentin Mahét Petar Nenadic váltotta. A fiatal Peric ziccere indította a második játékrészt, Nenadics rontása után. A Telekom irányítója azonban gyorsan javított (34. perc: 13-18).

A következő időszakban a Zágráb kihasználta a veszprémi hibákat és felzárkózott három gólra (17-20). Maqueda lódított egyet a csapat szekerén, ám a Zágráb nem hagyta magát, próbált látótávolságon belül maradni mindenáron (40. perc: 19-22).

Nilsson villant, azonban érkezett a válasz a túloldalon. Ezt követően három veszprémi találatra egy válasz sem érkezett, 20-26-ra alakult az eredmény, aztán Obradovic zúdította a labdát a veszprémi kapuba.

Leimeter Csaba sorozatban kettőt vágott (23-27), Moraes néggyel válaszolt (23-31). Az utolsó percekhez érve is biztosan vezetett a Veszprém (26-34), a két pont megszerzése nem forgott veszélyben.

Moraes kapott két percet az 58. percben, később Cavar hetesből volt eredményes (27-34). Manaszkov is leült két percre, és már nem is tudott visszajönni. Az összecsapás utolsó mozzanata Petar Nenadicsé lett, aki első góljával zárta le a mérkőzést (28-35).

A győzelemmel stabilan tartja második pozícióját a Veszprém csoportjában és jó esélyekkel várhatja az egyenes kieséses szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!