kosárlabda NB I/B

2021.03.01. 21:17

A második félidőben visszaesett a Hoya

Kemény küzdelemben maradt alul a 12. helyen álló MEAFC-Miskolc otthonában a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém gárdája a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában. A vereség miatt a bakonyiak visszacsúsztak az ötödik helyre.

B. Virág Rita

A Veszprém (a labdával Szabó) harcolt, de a siker elmaradt

Fotó: Balogh Ákos/Napló

MEAFC–Veszprém 94-86 (20-18, 18-33, 23-13, 34-22)

Miskolc, zárt kapus mérkőzés. V.: Sallai, Makrai, Marton. Miskolc: Kozák M. 19, Kozák B. 18, Tóth 22/3, Lippai 13, Érsek. Csere: Orliczki, Tóth 6, Homoki 14, Sándor, Béres 2. Edző: Szollár Gergő. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs, Sipos 4/3, Madár 37/18, Szabó 21/3, Dukic 18/12. Csere: Birkás 3/3, Futó 3, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs.

Esélyesként utazott Miskolcra a Hoya, ennek dacára nehezen lendült játékba (7-3). Madár és Szabó hozta közelebb a csapatát, azonban túl sok volt a rontott dobás, így a szintén elég pontatlan Miskolcot nem sikerült utolérni (15-11). A kosárlabdában szokatlan, hogy percekig egyik fél se szerezzen pontot, most ez történt, majd Madár büntetői vetettek véget ennek az időszaknak (15-13). Főleg a gyenge támadójáték miatt elmaradt a várt egyenlítés.

A második játékrészben Sipos triplájával már csak egy pont volt a különbség (22-21), aztán megint a Miskolc percei következtek (30-23). Madár zsinórban szórt tizenegy pontot – közte három hármast –, majd Szabó közelijével végre átvette a vezetést a Hoya (34-36). Jó védekezéssel sikerült megállítani a hazai támadókat és a félidő végére 51-38-as, tetemes előnyt építeni.

A Veszprém (a labdával Szabó) harcolt, de a siker elmaradt Fotó: Balogh Ákos/Napló

A harmadik felvonásban öt perc alatt mindössze egyszer tudott a gyűrűbe találni a Veszprém, amit a Miskolc ki is használt, és felzárkózott 53-48-ra. Ez a rossz széria alaposan rányomta bélyegét a bakonyiak teljesítményére, nem találták a ritmust, s bár fegyelmezetten védekeztek, a pontgyártás nem volt olyan hatékony, mint korábban (60-64).

Az utolsó negyedben gyorsan egyenlített a Miskolc, majd a vezetést is átvette (69-66). Sok hibával, pontatlanul támadtak a vendégek, ezért hirtelen meglódult a hazai együttes (79-70), főleg Kozák volt eredményes. Madár és Dukic próbálkozásai célt értek, ám a Miskolc biztosan őrizte a vezetést (87-81). Az utolsó percekben Madár büntetői után felcsillant a remény (89-86), ám az utolsó támadások kimaradtak, míg a hazaiak higgadtak maradtak, így az idegenbeli találkozón vereséget szenvedett a Hoya.

Baksa Szabolcs: – Az első félidőben extra támadójátékot mutattunk, emiatt volt önbizalmunk a védekezésben is. Sajnos a nagyszünet után az öltözőben ragadtunk, nehezen tértünk vissza a játékba, amit a Miskolc kihasznált. Nehéz szakmázni most, fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Még van hátra öt meccs, megpróbáljuk ezeket sikerrel abszolválni, hogy bekerüljünk a rájátszásba. Természetesen nem adjuk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!