labdarúgó nb III

2021.03.15. 15:58

Balatonfüredi FC: értékes pont kilenc emberrel

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában a Bicskei TC otthonában lépett pályára a hétvégén a Balatonfüredi FC, és ha nehezen is, de sikerült pontot rabolnia riválisától.

Juhász-Léhi István

Fotó: Kricskovics Antal/FMH

Borult időben, játékra szinte alkalmatlan pályán kezdődött a mérkőzés a kieső zóna elől menekülő csapatok között. A mérkőzés első félidejében túl sok említésre méltó esemény nem történt, a vendég Balatonfüred birtokolta többet a labdát, míg a hazaiak folyamatos szabálytalanságokkal tördelték a játékot, és kizárólag kontratámadásokkal próbáltak veszélyeztetni. A vendégek mezőnyfölényt harcoltak ki, de igazán nagy gólhelyzetet egyik oldalon sem sikerült kialakítani.

A második félidőben sem változott a játék képe, és továbbra is a Balatonfüred próbált kezdeményezően fellépni. Aztán az addig a szabálytalanságok megítélésében rendkívül erélytelen és határozatlan játékvezetőnek köszönhetően óriási fordulat áll be a mérkőzés menetében, ugyanis az 54. percben a vendégek kilenc emberre fogyatkoztak, miután egy a középpályán elkövetett ártalmatlan szabálytalanságot követően Burucz és Bene is a kiállítás sorsára jutott reklamálás miatt.

Ezután a Bicske magához ragadta a kezdeményezést, de a kettős emberhátrányban játszó fürediek remekül állták a sarat, és a hazai próbálkozásokat magabiztosan verték vissza. Sőt, szórványos ellentámadásokra is futotta a vendégek erejéből, és a 68. percben még a vezetést is megszerezhették volna, a félpályáról meglóduló és gólhelyzetbe kerülő Szabó Bencét a tizenhatos előterében csak lerántással tudták a hazai védők megállítani, azonban a teljesen egyértelmű kiállítás elmaradt...

A hajrában Borgulya mester cserékkel is frissítette csapatát, és végül foggal-körömmel küzdve sikerült megőrizniük a 0-0-s döntetlent. Hatalmas gratuláció jár ezért a Balatonfürednek, és ez a küzdőszellem erőt kell, hogy adjon a csapat következő mérkőzéseire.

Bicskei TC-Balatonfüredi FC 0-0

Bicske, zárt kapuk. V.: Juhász

BTC: Szűcs – Dencinger, Kákonyi, Lassú (Varga), Kürti (Rétyi), Sötét, Mlinárcsik, Peinlich (Németh), Pekowski (Móri), Radó, Lencsés. Edző: Csordás Csaba.

BFC: Keserű – Géringer, Schillinger (Markó), Csikós (Imre), Szalai, Tetézi, Burucz, Pécseli, Bartha (Pápai), Szabó (Tamás), Bene. Edző: Borgulya István

Kiállítva: Burucz, Bene.

Jók: Szűcs, Lassú, Peinlich ill. Keserű, Pécseli, Csikós

Borgulya István: – Ezen a meccsen minden megtörtént, mint ami egy mérkőzésen megtörténhet... Nagyon sok mindennel meg kellett küzdenünk... Az 55. percig történteket két játékosom nem tudta megemészteni, és a kiállítás sorsára jutottak, ami után egy teljesen más találkozó kezdődött, kilenc emberrel harcoltunk a pontért nem csak az ellenféllel, hanem a játékvezetővel és pályával is. Kihúzták a fiúk, fontos pontot szereztünk. Megyünk tovább!

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!