Segítik a sportoló középiskolásokat

2021.03.19. 07:00

Együttműködési megállapodást kötött az egyetem és a szakképzési centrum

A Veszprémi Szakképzési Centrum a Pannon Egyetemen évek óta sikeresen működő Sport és Tanulás Programot (STP) alapul véve dolgozta ki 2021 januárjában saját, középiskolásokra szabott, sportolókat támogató STP programját.

Juhász-Léhi István

Kövér Fanni kiemelt támogatásban részesült

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója ennek kapcsán felidézte a Napló megkeresésére: a szakképzésbe adaptált STP program szervesen kapcsolódik a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete által koordinált támogatói rendszerhez, a program további fejlesztése ennek megfelelően egyeztetett, közös szempontrendszer mentén történik majd.

A Pannon Egyetemen működő program eddig is lehetővé tette az intézménybe felvételizni szándékozó tehetségek felkészítését, a szakképzési centrum programhoz való csatlakozása által ez jól szervezhetővé, átláthatóvá, a sportolók számára könnyen elérhetővé válik a jövőben.

Megtudtuk, hogy a Sport és Tanulási Programra beérkezett 38 sportolói pályázat alapján a bizottság a 2020-2021-es tanév II. félévében a következő döntést hozta: a mentorprogramba öt hónapra 21 pályázó került be, míg az ösztöndíjprogramban szintén öt hónapig 13-an vehetnek részt. Kiemelt pontot kapott a rangsorolásnál az a tanuló, aki nemzetközi szinten, illetve országos bajnokságokon, diákolimpiákon helyezést ért el.

Kövér Fanni kiemelt támogatásban részesült Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ösztöndíjprogramba való bekerüléshez a 3,5 feletti tanulmányi átlag volt az elvárás. Kiemelt támogatásban részesült a kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkező dobóatléta Kövér Fanni, a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum tanulója, a VEDAC gerelyhajítója, diszkoszvetője. Az atlétika mellett a kézilabda, labdarúgás, röplabda, ITF taekwon-do, kerékpár, strandkézilabda sportág országos bajnoki és diákolimpiai helyezett versenyzői találhatók meg a támogatottak között. (Ők 10 és 15 ezer forintos támogatásban részesülnek.) A támogatásban és mentorálásban a VSZC összes iskolája érintett.

- Annak érdekében, hogy a Veszprémi Szakképzési Centrum és a programba jelentkezett tanulók sportegyesületei között szoros együttműködés alakulhasson ki a jövőben, együttműködési megállapodást kötöttünk az egyesületekkel. A sportolói mentorprogrami megállapodások, az ösztöndíjszerződések megkötésével igyekszünk a programba került sportolók iskolai terhelését a sportversenyekkel, edzőtáborokkal összehangolni – nyilatkozta a Naplónak Kavalecz Gábor.

A következő pályázati határidő 2021. szeptember 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!