Pozitív lett a játékvezető koronavírus tesztje, elmaradt a BL-meccs

Elmaradt a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapat utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzése a HBC Nantes ellen.

B. Virág Rita

A kölni négyes döntő után jó lenne újra pozitív élményeket szerezni a Bajnokok Ligájában

Forrás: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Fotó: Vörös Dávid

A csapatok már megkezdték a bemelegítést, amikor felröppent a hír, lehetséges, hogy elmarad, vagy csúszik a mérkőzés. Közvetlenül a kezdés előtt kiderült, az egyik horvát játékvezető koronavírus tesztje pozitív lett.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) első reakciója az volt, keríteni kell pótjátékvezetőket és a mérkőzést úgy meg lehet tartani. A nemzetközi minősítéssel rendelkező és veszprémi Horváth Péter, Marton Balázs páros volt az első számú jelölt, azonban kiderült, ők Csehországban vezetnek. Hasonló státuszú sípmester pedig legközelebb 500 kilométeres távolságban volt.

Aztán úgy tűnt, sikerül orvosolni a problémát, a szintén veszprémi illetőségű Felhő Ferenc, Öcsi Tamás játékvezető párossal, akik feltörekvő, fiatal bírákként vállalták volna a kihívást.

Közben meg is érkeztek az arénába, ám addig az öltöző folyosón zajlottak az események. Kiderült, az eredetileg kijelölt, két horvát sípmester többekkel is érintkezett, kapcsolatba került, így a fertőzésveszély fennállása miatt a klubok, az Európai Kézilabda Szövetséggel egyeztetve úgy döntöttek, elmarad a találkozó.

Az elmúlt hetekben az EHF több olyan meccsen is megállapított végeredményt hirdetett, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt és már nincs idő a pótlására. Azt egyelőre nem tudni, ezen a meccsen lesz-e ilyen, s akkor a pontokon megosztoznak-e a csapatok, vagy esetleg az előrébb rangsorolt Telekom Veszprém megkapja a győzelemért járó két egységet. Mindenesetre sem a bakonyiak, sem a Nantes helyezésén az elmaradt derbi eredménye már nem változtatott volna. A Veszprém így is, úgy is a második, míg a franciák a hatodik helyen zárnak.

Meg kell jegyeznünk, hogy a MOL-Pick Szeged soron következő, csütörtöki BL-meccsét is lefújták, amit a Tisza-partiak a szintén francia Paris-Saint Germainnal játszottak volna. Az EHF a két pontot a párizsi csapatnak adta, így a magyar együttes az ötödik helyen zárt a nyolcasban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!