műszaki átadás-átvétel

2021.03.26. 11:30

Zajlik a próbaüzem az új veszprémi sportuszodában

Megkezdődött a próbaüzem az új sportuszodában a közelmúltban.

Marton Attila

Így fest az új veszprémi sportuszoda belülről Fotó: Nemzeti Sportközpontok

Az elmúlt hetekben megindulhatott a létesítmény műszaki átadás-átvétele, és folyamatban van a használatbavételi engedélyezési eljárás – közölte érdeklődésünkre az uszoda üzemeltetését végző Nemzeti Sportközpontok. Kiemelték, jelenleg a gépészeti rendszerek beszabályozása, valamint tereprendezési munkák és üzempróbák folynak. A terheletlen próbaüzem folyamatos, a terheléses (vagyis sportolók bevonásával végzett) próbaüzemet a járványhelyzet miatt elhalasztották. Megjegyezték, az uszoda megnyitásának időpontja a járványhelyzettel kapcsolatos központi döntések függvénye.

Így fest az új veszprémi sportuszoda belülről
Fotó: Nemzeti Sportközpontok

A létesítményben az 50 méteres versenymedence mellett egy 25 méteres edzőmedence, egy 12,5 méteres tanmedence, gyermekmedence és jakuzzi is helyet kap. A legnagyobb medence az úszóversenyek mellett vízilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz, lelátóján 720 néző foglalhat majd helyet – hangzott el a tavaly nyári bejáráson. Az 5538 négyzetméter alapterületű, négyszintes (pince, földszint, első emelet és nyitott gépészeti udvar a tetőtérben) létesítmény hasznos alapterülete csaknem 10 600 négyzetméter, és az uszoda mellett mintegy 120 férőhelyes parkoló épült.

Az új veszprémi sportuszoda mintegy tízmilliárd forintos állami beruházásban készül el a Modern városok program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!