Újabb öt gólt rúgnak szerdán is?

2021.04.28. 07:00

A hazai veretlenség megtartása a célja a veszprémi futballcsapatnak

A hazai pályán továbbra is veretlen veszprémi labdarúgók szerdán az első osztályban vitézkedő Puskás Akadémia FC második csapatát látják vendégül az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

Rónai Tamás

20210414 Veszprém Stadion. Foci NBIII Veszprém VLS (piros) - Tatabánya Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az április igen sűrű programot tartogatott a harmadosztályban szereplő együtteseknek, hiszen a mostani hétközi fordulóval együtt hat mérkőzés szerepel a sorsolásban. A Practical VLS Veszprém a betegségek és sérülések ellenére eddig jól vette az akadályokat, és a Sopron elleni döntetlen, valamint a listavezető otthonában elszenvedett vereséget követően háromszor is győztesen hagyta el a pályát.

Az utolsó két találkozón a bakonyiak összesen tízszer zörgették meg az ellenfelek hálóját, jelentősen javítva ezzel az eddigi gólarányukat. A veszprémiek két gólfelelőse, Major Norbert és Nagy Richárd előkelő helyen állnak a góllövőlistán, előbbi 14, utóbbi 13 találattal a 7. és 8. helyet foglalja el a rangsorban.

A Practical VLS Veszprém célja a győzelem
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szerdán 15 órai kezdettel Pető Tamás együttese a bajnokság 8. helyén álló Puskás Akadémia tartalékcsapatát fogadja. A felcsútiak remekül kezdték a tavaszi szezont, zsinórban hat mérkőzésen nem találtak legyőzőre, majd egy hárommeccses hullámvölgyet követően, az elmúlt vasárnap magabiztos sikert arattak a sereghajtó ellen. A két csapat októberben találkozott egymással Felcsúton, és egy alacsony színvonalú összecsapáson gól nélküli döntetlenre végeztek a felek. Érdekesség, az akkor még veszprémi színekben remeklő Molnár Balázs most az ellenfél soraiban térhet vissza.

A veszprémi együttes nemcsak azzal a céllal lép pályára szerdán, hogy megőrizze közel másfél éve tartó hazai veretlenségét, hanem egy újabb győzelem esetén továbbra is versenyben lennének a titkon dédelgetett álom, a dobogó eléréséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!