A listavezetőhöz látogat a VLS Veszprém

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 28. fordulójában a harmadik helyen álló veszprémi együttes a bajnokesélyes III. Kerületi TVE csapatával vív rangadót a fővárosban.

Rónai Tamás

Vass Szilárdék (balra a VLS középpályása) kemény feladat előtt állnak, de nem feltartott kézzel lépnek pályára

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző körben sem volt egyszerű dolga Pető Tamás együttesének, amely a vitatott játékvezetői ítéletek ellenére egy pontot otthon tartott a középmezőny elejéhez tartozó Sopron ellen. Több szerencsével a győzelmet is megszerezhette volna a Veszprém, annak ellenére, hogy egész héten több nehézséggel küzdött, többek között a két középső védő, Gulyás és Dobsa sem volt hadra fogható.

- Sajnos a gondjaink nem csökkentek, hiszen a soproniak ellen a hajrában Majort kiállította a játékvezető, valamint a szünetben Krebsz Mátét sérülés miatt le kellett cserélnem, így rájuk a hétvégén nem számíthatok. A Sopron ellen hiányzó védőkettős szereplése még bizonytalan, várhatóan a találkozó előtt dőlhet el, hogy tudják-e vállalni a játékot – árulta el lapunknak Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője.

A bakonyiak aktuális ellenfele a bajnokság kezdete óta magabiztosan vezeti a harmadosztály nyugati csoportjának küzdelmeit.

Az eddig lejátszott mérkőzéseken húsz győzelem mellett öt döntetlent és mindössze két vereséget könyvelhettek el Kemenes Szabolcs tanítványai.

Vass Szilárdék (balra a VLS középpályása) kemény feladat előtt állnak, de nem feltartott kézzel lépnek pályára Fotó: Penovác Károly/Napló

A több volt NB I-es, rutinos játékossal (például: Bori, Czvitkovics, Remili) rendelkező óbudaiak a Practical VLS-hez hasonlóan hazai pályán még nem találtak legyőzőre.

Az őszi mérkőzés során a bakonyiak közel álltak a bravúrhoz, a 22. percben már két góllal vezettek Majorék, de a több rutinnal felvértezett fővárosiaknak végül sikerült az egyenlítés a második játékrészben.

- Természetesen nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni vasárnap, ahogyan azt sok együttes teszi a ligában a III. Kerület ellen. Az előző szezonban sikerült őket legyőznünk hazai pályán, ősszel pedig az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de a kétgólos előny mellett büntetőt és két ziccert is hibáztunk, és ők a rutinjukat kihasználva a második félidőben kiegyenlítettek – nyilatkozta a bakonyiak mestere.

A találkozó vasárnap 16.30-kor kezdődik, a járványügyi intézkedések miatt továbbra is zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!