Extraliga

2021.04.14. 07:00

Átvették a vezetést az UTE röplabdásai

Ezúttal nem sikerült meglepni az UTE együttesét, amely hazai pályán magabiztosan győzött és átvette a vezetést a női röplabda Extraliga rájátszásában, az 5. helyért zajló párharcban a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen.

B. Virág Rita

Kormos Mihály edző (középen) bízik benne, hogy sikerül csütörtökön egyenlíteni és akkor jöhet az ötödik meccs Fotó: Szent Benedek/Szente Benjámin

UTE–Szent Benedek 3-0 (16, 16, 19)

Budapest, zárt kapus mérkőzés. V.: Jámbor, Szarka. UTE: Rackovszka 15, Bagyinka 3, Carabali 14, Bezsandolszka 9, Petőváry 10, Kojdova 8, Karabaseva (liberó). Edző: Horváth András. Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi 4, White 2, Sevarinka 16, Vacsi 5, Araczki, Skorics N. 1, Vukoja, Valdez 8, Herbin-Baker 4, Fáth (liberó). Edző: Kormos Mihály.

Három győztes mérkőzésig tart az 5. helyért zajló párharc. Legutóbb a Szent Benedek hazai pályán szenvedett vereséget, így 1-1-ről folytatódott a csata.

Az UTE 3-0-val nyitott, ám Szerényi remek nyitásaival gyorsan kiegyenlített a Füred (4-4). Újabb lendületet vettek a hazaiak és előbb 9-5-re, majd 14-9-re elhúztak. Kormos edző 20-15-nél időt kért, ám a végjáték a hazaiaké lett (25-16, 1-0).

Remekül kezdett a második felvonásban a balatoni csapat (1-5), ám 6-5-nél már ott volt az előny. Ekkor még többször egy-egy ponttal átvette a vezetést a Szent Benedek, ám állandósítani nem tudta fórját. Sajnos 8-8 után ritmust váltott az UTE és 15-10-nél újra időt kellett kérnie a vendégeknek. Sajnos a rövid megbeszélés nem használt, az UTE pontos, precíz támadásokkal 22-15-re, majd 25-16-ra hozta a szettet.

Kormos Mihály edző (középen) bízik benne, hogy sikerül csütörtökön egyenlíteni és akkor jöhet az ötödik meccs
Fotó: Szent Benedek/Szente Benjámin

A harmadik játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a balatoni csapat (1-4), ám a korábban látottakat kellett újra megtapasztalni. Az UTE Petőváry ászt érő nyitásaival egyenlített (5-5), majd fordított (10-6). Akadt még egy fellángolása a vendégeknek (14-12), ám a hajrához érve már egyértelműen az UTE akarata érvényesült (25-19).

Kormos Mihály: – Az ellenfelünk pontosan és precízen röplabdázott, nekünk csak jobb szakaszaink voltak. Az UTE türelmesen és stabilan játszott, mi viszont rengeteg hibával, és nagyon sok pontot ajándékoztunk az Újpestnek. Ma kevés vezéregyéniség volt a csapatomban, nem volt, aki átlendítse a lányokat a holtponton. Szerencsére van még egy negyedik találkozó, és szeretnénk újra visszajönni Újpestre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!