mozgalmas időszak után

2021.04.29. 14:00

Országos csúccsal kezdte az évadot Kövér Fanni

A közelmúltban edzőt váltó Kövér Fanni új ifjúsági országos csúccsal kezdte meg a gerelyhajító-szezont.

B. Virág Rita

Kövér Fanni nagyszerűen kezdte a 2021-es idényt

Forrás: VEDAC

Bár a versenyszezon csak most kezdődik, mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Kövér Fanni. A sportoló edzőt váltott, Máhl Krisztiánnal véget ért a közös munka. Információink szerint a tréner ezek után átigazolt a másik veszprémi atlétikai egyesületbe, a Sportolj Velünk SE-be, és magával vitt három fiatal gerelyhajítót is.

Kövér Fanni közel két hónapja Török Krisztiánt, a VEDAC szakmai igazgatóját kérte fel, hogy irányítsa gerelyhajító-edzéseit, felkészülését, miközben diszkoszvetésben továbbra is Mozsdényi Dávid maradt az edzője. Két hét székesfehérvári edzőtábor után az új edző-tanítvány páros első közös versenye a múlt vasárnapi gödöllői volt.

A Gödöllői EAC gerelyhajító- és felkészülési versenyén Kövér Fanni kirobbanó formát mutatott, amit újabb rekordja bizonyít. Az U18-as, ifjúsági csúcsot – amit eddig is ő tartott – sikerült majd' egy méterrel megdöntenie, és 57,23 méterrel, közel nyolcméteres előnnyel megnyerte a számot.

Kövér Fanni nagyszerűen kezdte a 2021-es idényt Fotó: VEDAC

Ugyancsak aranyérmet nyert Máté Fanni Szabina, aki a felnőtt női mezőnyben bizonyult a legjobbnak, 48,67 méterrel nyerte meg a versenyt. Dobogóra állhatott Till Adél is, aki az U20-as mezőnyben szerzett bronzérmet. A 41,71 méter hatalmas egyéni csúcsot jelentett számára úgy, hogy a dobásban maradt még legalább két méter. Egyéni csúcsot javított Dósa Jázmin is, aki az U18-as nőknél lett hetedik közel negyven métert teljesítve (39,98).

Eredmények:

Női. Felnőtt: 1. Máté Fanni Szabina 48,67. U20: 3. Till Adél 41,71. U18: 1. Kövér Fanni 57,23, 7. Dósa Jázmin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!