Őrzi veretlenségét hazai pályán a Veszprém

Nagy Richárd büntetőből szerzett találatával megérdemelten tartotta itthon a három bajnoki pontot a Practical VLS Veszprém együttese a Tatabánya ellen az NB III Nyugati csoportjának szerdai mérkőzésén.

Rónai Tamás

20210414 Veszprém Stadion. Foci NBIII Veszprém VLS (piros) - Tatabánya Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Practical VLS Veszprém – Tatabányai SC 1-0 (0-0)

Veszprémi Városi Stadion, zárt kapu. V.: Juhász B. (Urbán R., Halmai K.)

VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Somogyi, Kovács D., Rédling, Vass, Nagy R. (Rápó), Gálfi, Csorba (Keresztes), Major. Edző: Pető Tamás.

Tatabánya: Kunsági – Árvai, Kovács I., Krupánszki, Soltész, Farkas V. (Kovács D.), Katona, Németh A. (Szabó R.), Klausz (Víg), Székely, Kocsis. Edző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Nagy R. 71. (11-es)

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, az áprilistól szokatlan télies hidegben, és erős szélben indulhatott útjára a labda. A betegségek és eltiltás után több játékos is visszatérhetett a hazai kezdőcsapatba, a Dobsa-Gulyás belső védőpáros mellett Nagy és Major játékára is számíthatott Pető mester.

Az ismerkedés jegyében teltek az összecsapás első percei, mindkét együttes a stabil védekezésére helyezte a hangsúlyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első lehetőségre a 12. percig kellett várni, Nagy egy csellel két védőt megelőzve került ígéretes helyzetbe, de Kunsági fogta a középre tartó labdát. Egy perccel később Major próbálkozhatott, de Kunsági ismét a helyén volt. A nagy mezőnymunka után a következő helyzet a Tatabánya előtt adódott a 33. percben. Egy hosszú indítással Árvai futott el a jobbszélen, majd beadását Kocsis lőtte el kapásból, de Héninger remek reflexel a kapufára ütötte a labdát. A félidő utolsó helyzete Nagy Ricsi nevéhez fűződik, de középről leadott kísérlete elkerülte a tatabányaiak kapuját.

A második játékrészben megélénkült a mérkőzés, futószalagon dolgozták ki a csapatok a lehetőségeket. Az 50. percben Farkas életerős ballábas lökete után ismét egy Héninger bravúrra volt szüksége a VLS-nek, hogy ne kerüljön hátrányba. Az ellentámadásból Gálfi próbálkozott 20 méterről, de lövése nem találta el a kaput. Az 53. percben a 11-es ponton álló Dobsa fejelhetett tisztán Nagy Ricsi szöglete után, de Kunsági ujjheggyel kipiszkálta a hosszú alsó sarokból. A Veszprém nem hagyta levegőhöz jutni a Tatabányát, Major Norbert előtt öt percen belül két helyzet is adódott, de először Kunsági, majd a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A 60. percben Farkas Viktor szerezhette volna meg a vezetést a tatabányaiaknak, de Héninger ezúttal is a helyén volt, és látványos vetődéssel hárított. Az utolsó húsz percre fordulva előnyhöz jutott a Practical Veszprém.

A csereként beálló Keresztes harcolt ki egy büntetőt, amelyet Nagy Richárd higgadtan helyezett bal alsó sarokba (1-0). A 75. percben egy szögletet követően veszélyeztettek a bakonyiak, de Kovács Dániel a bal kapufát találta telibe. Az utolsó negyedórában a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítés érdekében, de a hazaiak védelme hősiesen állta a sarat, és ennek köszönhetően fontos három ponttal gazdagodtak a dobogóért folytatott küzdelemben.

Pető Tamás: Az egész mérkőzésen jól játszottunk, az első félidőben még több pontatlanság csúszott a játékba, a pálya állapotával is meg kellett küzdenünk, de a második játékrészre összeszedtük magunkat. A játékosok hozták azt a pluszt, ami a meccs megnyeréséhez kellett, megérdemelt győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!