kézilabda NB I

2021.04.25. 19:52

Simán kikapott a kis Veszprém

Az első félidőben szinte végig vezetett a Veszprémi KKFT a Tatabánya otthonában, azonban a szünet után a hazaiak állva hagyták ellenfelüket és magabiztosan nyertek a végére teljesen kedveszegetté váló bakonyiak ellen.

B. Virág Rita

Tatabánya-VKKFT 27-19 (11-10)

Tatabánya, zárt kapus mérkőzés. V.: Rontó, Szanyi. Grundfos Tatabánya: Wyszomirski – Hornyák B. 3, Balogh 4 (1), Sipos 4, Ilyés, Bozovic 4, Juhász Á. 4. Csere: Konecny (kapus), Tóth B., Nemes, Sunajko 4, Debreczeni 2, Zdolik 2. Edző: Vladan Matics.

Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán, Széles 4, Fazekas 4, Vajda 1, Kristóf 3, Hári 1 (1). Csere: Miklós (kapus), Szeitl 2, Szakály, Somogyi 1, Tóth M., Seregi 3 (1), Bugyáki Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A hazaiaknál Hornyák Péter, a vendégeknél Éles Benedek nem tudta vállalni a játékot.

Gyors veszprémi góllal indult a találkozó, aztán mindkét oldalon kisebb hibák akadályozták a csapatokat. A Tatabánya a 4. percben egyenlített, ám szinte rögvest érkezett Széles válasza (1-2).

Hári hetesből vette be a hazai kaput, majd Sipos találata következett. A VKKFT azonban nem akarta közelebb engedni ellenfelét, Fazekas talált be (8. perc: 2-4).

Vajda kapott kiállítást, Sunajko szépített. Széles bombázott a kapuba, majd Balogh villant. Ezután Kristóf duplázott, 4-7-nél időt kértek a házigazdák.

Juhász góllal tér vissza a megbeszélésről, aztán Zdolik találatát jegyezhettük fel. Négy perc után Széles Ákos növelte a veszprémi gólok számát (20. perc: 6-8).

Percekig nem tudtak elmozdulni a csapatok 7-9-ről, mindkét oldalon sok technikai hiba akadt. Zdolik lódított egyet a csapatán, majd Sipos ült le két percre, miután Fazekas ellen szabálytalankodott. Továbbra is adós maradt a gólokkal a Veszprém, míg a túloldalon Bozovic egyenlített (28. perc: 9-9).

Szeitl kapott szép bejátszást, megint a vendégek vezettek, Juhász talpról válaszolt. A félidő végén jött a csattanó, Hornyák Bence egy eladott labdával lódult meg, góljával először vezetett a Tatabánya (11-10).

Nem kezdődött túl jól a második játékrész, míg a Tatabánya hatszor, addig a VKKFT mindössze egyszer volt eredményes hét és fél perc alatt (38. perc: 17-12). Tombor Csaba megpróbált rendet tenni a fejekben: azonban Kristóf eladta a labdát, Juhász indulása után tovább nőtt a differencia.

Könnyű gólokkal ment előre a Grundfos, a veszprémiek védekezését magabiztosan játszották át a hazaiak (43. perc: 21-14).

Szmetán ült le két percre, nem úszta meg gól nélkül az emberhátrányos időszakot a Veszprém. Sajnos úgy tűnt, teljesen szétesett a vendégek játéka (22-14).

Négyperces góltalan időszak után Somogyi volt eredményes (22-15), ám ez a találat sem tudott lendületet adni a vendégeknek.

Balogh hetese után Zdolik kapott piros lapot, miután Somogyit letarolta, de a Veszprém az emberelőnyös helyzetben sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez (55. perc: 23-16). A hajrában nem forgott veszélyben a Tatabánya sikere, inkább csak a különbség mértéke volt kérdéses.

A Grundfos végül 27-19-re nyert a VKKFT ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!