Feljutott az NB I-be a VESC!

Kettős győzelemmel nyerte meg az osztályozót és gyakorlatilag csont nélkül jutott fel az NB I-be a Veszprémi Egyetem SC női röplabdacsapata a PTE-PEAC ellen.

B. Virág Rita

20210522 Veszprém, egyetemi torncsarnok Női röplabda: Veszprémi Egyetem SC-PTE-PEAC NB I-es osztályozó mérkőzés Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

VESC-PTE-PEAC 3-0 (17, 22, 16)

Veszprém, 100 néző. V.: Barabás, Nagy L. Veszprémi Egyetem SC: Horváth-Kötél, Molnár-Pintér, Pusztay K., Varga, Monteiro, Rivnyák, Szvath, Bozsó, Miklós, Szalai, Májusi, Szentesi, Tóth L. (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

PTE-PEAC: Tóth J., Pokó, Hoffmann, Németh T., Újhelyi, Hegyi, Sántosi-Tóth, Marton, Tóth T., Petőfi, Magyar, Kalmár, Szerencsés (liberó), Székely (liberó). Edző: Horváth Alexandra.

Az NB I-es osztályozó párharc első mérkőzésén idegenben, 3-0-ra nyert a Veszprémi Egyetem SC, ezért bizakodva várhatta a hazai visszavágót.

Szép számú, lelkes közönség buzdítása közepette kezdődött meg a találkozó. Láthatóan nem feltartott kézzel érkezett a Pécs, más összeállításban próbálta felülmúlni a VESC alakulatát. A veszprémiek teljesítményére eleinte rányomta bélyegét a tét, idegesen, görcsösen kezdtek, azonban sikerült felvenni a ritmust és ennek köszönhetően könnyedén behúzni az első szettet.

A második felvonásban kapaszkodott a Baranya megyei ellenfél, ám a szett hajrájában nem remegtek meg a bakonyi kezek és jó befejezésekkel máris 2-0-t mutatott a kijelző. Ekkor összekapaszkodtak a veszprémi lányok, és érezhető volt, hogy innen már nem lehet tőlük elvenni a győzelmet és a feljutást.

Szokolikné Kalmár Judit vezetőedző a harmadik felvonásra már cserélni is tudott, próbált mindenkinek lehetőséget adni. Ebben a játszmában már csak a különbség mértéke volt kérdéses.

Összességében Horváth-Kötél Zsanett kiváló mezőnymunkája és pontos, precíz feladásai stabil hátteret adtak a társaknak, Monteiro Giovana ászértékű nyitásai és jó pillanatokban szerzett pontjai mindig lendítettek egyet a csapat szekerén. Miklós Roxána erős és pontos ütésekkel bizonytalanította el a pécsi riválist, míg Tóth Laura liberóként nyújtott pompás teljesítményt, ügyes fogadásaival, megmozdulásaival. A kiemelkedően teljesítők mellé a többiek is igyekeztek felzárkózni, így aztán a csapat minden tagja kihozta magából a maximumot.

Szokolikné Kalmár Judit: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy kiharcoltuk a feljutást. Megkönnyebbülést érzek, hiszen sok évnyi, kemény munka érett ma be. Kicsit ugyanakkor a szomorúság is itt van bennem, hiszen nem tud együtt maradni ez a csapat. Nagyszerű közösség alakult ki. Az NB I-ben is ez lesz az egyik célunk: olyan gárdát építeni, amelynek tagjai képesek egymásért harcolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!