Bajnokok Ligája

2021.05.19. 17:30

Gasper Marguc jobbszélső szerint ledolgozható a négygólos különbség

Sok tartalék van még bennünk, főleg, ami a támadásainkat illeti. Nagyon sokat fog segíteni nekünk, hogy végre szurkolóink előtt, a támogatásukat élvezve kézilabdázhatunk. Hiszünk és bízunk a továbbjutásban, mert mindannyian szeretnénk Kölnben is pályára lépni.

B. Virág Rita

20210518 Veszprém Gasper Marguc a Telekom Veszprém kézilabdázója Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt Gasper Marguc, a Telekom Veszprém jobbszélsője nyilatkozta lapunknak a HBC Nantes elleni sorsdöntő, Bajnokok Ligája- negyeddöntő visszavágó előtt.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Mint ahogy azt mi is megírtuk, a magyar rekordbajnok váratlan és kellemetlen vereséget szenvedett a legjobb négy közé jutásért rendezett odavágón a Nantes ellen. A 32-28-as fiaskó azt jelenti, mindenképpen legalább négy góllal nyernie kell a Telekomnak, de ekkor 28 gól alatt kell tartania a franciákat. Természetesen minden nagyobb különbségű győzelem a veszprémieknek kedvez.

– Az első tíz-tizenkét percet leszámítva szinte hibátlanul játszott a Nantes, rengeteg könnyű gólt kaptunk, ami megengedhetetlen – vélekedett Gasper Marguc, a Telekom Veszprém jobbszélsője megkeresésünkre. – Sajnos nem ütöttük meg az általunk és a szurkolóink által is elvárt mércét. A végén pedig a négygólos differenciával még mi lehetünk elégedettebbek, mert sokkal rosszabb is lehetett volna. Ebbe viszont nem is szeretnék belegondolni – hangsúlyozta.

Gasper Margucot megkérdeztük, miért tűnt úgy a képernyők előtt, hogy társaiból hiányzott az ilyenkor elvárható tűz, az elszántság.

– Szerintem nem a hozzáállással volt a baj, mindnyájan vágyunk vissza Kölnbe, mindannyian szeretnénk BL-t nyerni. Amikor a pályán vagy, és nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy azt várod, vesztésre állsz, akkor érthetően ideges leszel, és ez magával hozza azt is, hogy belehibázol a játékba. Igyekszik az ember palástolni ezeket az érzelmeket, próbál uralkodni magán, koncentrálni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne akartunk volna – magyarázta.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első mérkőzésen nyolc gólig jutó szlovén légiós hozzátette, a visszavágón mindenképpen minimalizálni kell a hibákat.

– Sok tartalék van még bennünk, főleg ami a támadásainkat illeti. Túl sok labdát adtunk el, és az sem vált előnyünkre, hogy lassan, körülményesen kézilabdáztunk – fogalmazott önkritikusan Marguc.

A játékos kifejtette, biztos benne, hogy nagyon izgalmas, szoros csata lesz, ám a szurkolók jelenléte rendkívül sokat segíthet.

– Négy gól a mai modern kézilabdában nem sok, ledolgozható különbség, ám ehhez javulnunk kell minden szinten. A sikerhez pedig a szurkolók támogatása is elengedhetetlen. Rettentően vártuk már, hogy visszatérjenek a nézők az arénába. Velük, a támogatásukat élvezve kiharcoljuk a továbbjutást – mondta.

Gasper Marguc, aki már hét éve viseli a veszprémi mezt, elárulta, a Nantes kapusára, Emil Nielsenre a videózások alkalmával is kitértek. David Davis vezetőedző azonban nem mondja meg, kinek hová kell lőni, az egyes posztokon mit erőltessenek a remek hálóőrrel szemben. Ez egyéni feladat, a játékosoknak maguknak kell felkészülni, eldönteni, milyen lövést alkalmaznak.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A szlovén szélső egyébként hibátlanul teljesített Nielsennel szemben, akcióból és hetesből egyaránt. Utóbbi azért is örömteli, mert a hétméteresek biztos kezű értékesítése különösen fontos az idény ezen szakaszában, egy-egy szorosabb ütközeten luxusnak számít minden kihagyott, elvétett próbálkozás.

A visszavágó tehát négygólos hátrányból indul csütörtökön. A kezdő sípszó 18.45 órakor harsan fel a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!