Háromgólos előnyt harcolt ki a Veszprémi KKFT

Három góllal, 29-26-ra nyert a Veszprémi KKFT élvonalbeli alakulata a Csurgói KK ellen a férfi kézilabda Liga Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

B. Virág Rita

20210421 Veszprém, Veszprém Aréna VKKFT- Orosháza mérkőzés. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A harmadik számú hazai sorozatban, a Liga Kupában az elődöntőket bonyolítják le. A negyeddöntőben a Dabast búcsúztatta kettős győzelemmel. A döntőbe jutásért a Csurgói KK ellen bizonyíthattak Tombor Csaba tanítványai.

Rendkívül szoros, kiegyensúlyozott első félidőt hozott a párharc első összecsapása, a felek 3-3-ig fej, fej mellett haladtak. Aztán a vendégek megléptek két góllal (3-5, 5-7) kihasználva a hazaiak hibáit.

Éles Benedek góljaival sikerült az egyenlítés, és Szeitl találata már a vezetést jelentette a Veszprémnek (9-8). A vendéglátók a 27. perchez érve 12-10-es előnyt építettek, ám a játékrész végére egyenlőt mutatott a kijelző.

A szünet után ott folytatódott a csata, ahol az első játékrészben abbamaradt (15-15). Aztán Gábor kiállítása után zsinórban négy gólt szerzett a Veszprém, a szenzációs napot kifogó Éles Benedek vezérletével és a 41. percben 19-15-re elhúzott. Ekkor kisebb gödörbe kerültek a hazaiak (20-19), de a hajrában sikerült megújulni Széles és Éles vezetésével és három góllal nyerni.

A visszavágót június 2-án Csurgón rendezik meg.

VKKFT–Csurgó 29-26 (12-12)

Veszprém, 80 néző. V.: Paska, Vastag. Veszprémi KKFT: Borbély (kapus) – Szeitl L. 1, Szmetán P. 2, Hári 3 (1), Éles 11 (4), Fazekas 5, Kristóf, Tóth P., Szakály, Seregi, Tóth M., Széles 3, Bugyáki, Tóth A. 1, Vajda 3. Edző: Tombor Csaba.

Csurgói KK: Tatai, Füstös, Pallag (kapusok) – Vasic 3 (1), Bazsó, Hanusz 6, Tormás, Szeitl E. 4, Gábor, Vasvári, Gebhardt 1, Ács 2, Kerkovits 3, Borsos 7, Kovacevic. Edző: Alem Toskic.

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!