Hatalmas csúcsot futott Szögi István

Három másodperccel megjavította eddigi legjobbját 1500 méteren Szögi István, a Sportolj Velünk SE (SVSE) futója.

B. Virág Rita

Ostravában rendezték meg a hatvanéves múltra visszatekintő Golden Spike atlétikai viadalt, amely egyben a Continental Tour Gold sorozat negyedik állomása volt. A rangos eseményre négy magyar sportoló kapott megívást, köztük a veszprémi Szögi István is.

Tóthné Stupián Anikó tanítványa először versenyzett az idén szabadtéren, és 1500 méteren állt rajthoz. Végül több mint három másodpercet tudott javítani eddigi legjobbján, és hatalmas egyéni csúccsal, 3:36.83 perccel a hatodik helyen ért célba.

- Hosszú évek munkája kezd beérni – nyilatkozta a Magyar Atlétikai Szövetségnek (MASZ) a 26 éves atléta. – Nyugodt körülmények között készülhetek, a családom, a klubom és a szövetség olyan hátteret biztosít számomra, aminek köszönhetően semmiért sem kell aggódnom. Az edzések az utóbbi időben nagyon jól sikerültek, jó állapotban voltam, örülök, hogy már az első szabadtéri versenyem ilyen jól alakult.

A tokiói olimpiára 1500 méteren 3:35.00 másodperc a kvalifikációs szint. Az ötkarikás játékokon ebben a számban 45 indulót fogadnak a szervezők. Szögi István erről úgy vélekedett, nem elérhetetlen ez az időeredmény.

- Mivel 1500 méteren nagyon erős a nemzetközi mezőny, ezért nem biztos, hogy érdemes a ranglistapontokra gyűjtögetni a mostanihoz hasonló időkkel. Az lenne a legbiztosabb, ha teljesíteni tudnám a szintidőt – fogalmazott a remek futó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!