Kedden Tatabányára utazik a Telekom Veszprém

Tatabányán folytatja ma szereplését a bajnoki címvédő Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata.

B. Virág Rita

Vladimir Cupara kivívta a továbbjutást Szerbia válogatottjával a jövő dődik. BVR évi Európa-bajnokságra

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A Telekom Veszprém közel másfél hetes szünet után lép újra pályára. A válogatotthét miatt összesen tizenegy játékos szerepelt hazája nemzeti csapatában.

Mint arról a Napló is beszámolt, a magyar férfi-kézilabda­válogatott 26-22-re legyőzte Horvátországot az EHF Euro Cup utolsó fordulójában, így elhódította a trófeát. A magyar alakulatban szerepelt Lékai Máté és Ligetvári Patrik is.

Rodrigo Corrales és ­Jorge Maqueda a spanyol együttest erősítette, amely szintén az Euro Cup keretein belül játszott Szlovákiával, és 27-21-re nyert.

Az említetteken kívül a többség a 2022-es szlovák– magyar közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek mérkőzésén vett részt.

Kentin Mahé a francia csapatban lépett pályára, és a görögök elleni idegenbeli találkozón hét góllal járult hozzá együttese fölényes, 40-31-es sikeréhez. A visszavágón, ahol a gallok 46-30-ra diadalmaskodtak, már az irányító nem szerepelt.

Ugyanebben a négyesben kapott helyet Szerbia is, amely szintén Görögországgal meccselt és nyert 27-25-re idegenben. A vendégeknél Vladimir Cupara is védett, de Petar Nenadics is pályára lépett, és három gólt szerzett.

A négyesből Szerbia és Franciaország jutott tovább.

A kettes számú kvartettben nem volt veszprémi érdekeltségű játékos, innen a németek és Ausztria kvalifikálta magát az Eb-re. A hármas számú ­négyesből Oroszország és Csehország selejtezett sikeresen, míg a négyes számúból Portugália és Izland léphetett tovább.

Az ötös számú gárdát Szlovénia nyerte, miután előbb 30-22-re nyert Törökországban, majd a visszavágón 39-24-re múlta felül ellenfelét. A második találkozón jutott szóhoz Gasper Marguc, aki hat gólt lőve a mezőny egyik legjobbja volt.

A norvégoknál Kent ­Robin Tönnesenért szoríthattunk. A hatos csoport győztese három mérkőzést vívott meg öt nap alatt: előbb Lettországban nyert 28-23-ra, aztán a letteket fogadta és győzte le 36-17-re, majd az olaszokat 37-16-ra. A Telekom jobbátlövője csak az otthoni mérkőzéseken játszott, előbb négy, majd egy gólt szerzett.

Vladimir Cupara kivívta a továbbjutást Szerbia válogatottjával a jövő évi Európa-bajnokságra Fotó: Nemzeti Sport

A hetes jelű egységet Dánia nyerte meg Észak-Macedónia előtt. Utóbbi válogatottjában Dejan Manaszkov is meghívást kapott és a Finnország elleni 27-22-es győzelemből egy góllal vette ki a részét.

Az utolsó csoportban Svédország végzett az élen, ám ezúttal Andreas Nilsson nem volt válogatott. Az északiak Montenegróval együtt harcolták ki az Eb-részvételt.

Nem szóltunk még Omar Jahijáról, aki az egyiptomiak edzőtáborában volt.

A válogatottak visszatértek hétfőn, de nincs idő a pihenésre, hiszen kedden már újabb csata vár a Telekom gárdájára. A Tatabánya otthonában folytathatja kiváló sorozatát a bajnoki címvédő. A találkozót 18.30-tól rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!