Százötven országban közvetítik élőben a versenyt, a második szakasz rajtja Balatonfüreden lesz

Horváth Gábor

Phil Bauhaus ünnepli győzelmét a kaposvári befutóban Fotó: Tdh.hu/Vanik Zoltán

Fotó: www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Szerdán Siófokon kezdődött el a Tour de Hongrie idei versenysorozata, a mezőny a siófoki Fő térről kezdte meg az első szakaszt, a cél pedig Kaposvár volt.

A megmérettetésen 22 csapat több mint száz kerékpárosa vesz részt. A mennyiség mellett a minőség is teret kap, a szervezők tájékoztatása szerint az indulók között nyolc WorldTeam, kilenc ProTeam, négy kontinentális csapat és a magyar válogatott versenyzői vannak jelen. A körversenyre öt kontinens huszonnyolc országából érkeztek résztvevők. A médiafigyelem is óriási: a világ százötven országában közvetítik élőben a magyarországi eseményt a televíziós társaságok, így csaknem 800 millió tévénézőhöz juthatnak el a hazánkban forgatott felvételek.

Phil Bauhaus ünnepli győzelmét a kaposvári befutóban Fotó: Tdh.hu/Vanik Zoltán

– Nagyon készültünk ma erre a csapatbemutatóra, de közben fél szemmel néztük, hogy mi történik Olaszországban. A Tour de Hongrie címvédője, Valter Attila ma hatodik lett, ezzel átvette a fehér trikót a Giro d’Italián, ez sporttörténeti siker! Az olasz versenynek van egy másik magyar indulója is, Dina Márton, aki két éve ezüstérmes volt a Magyar Körversenyen, óriási, hogy ilyen remek bringásaink vannak – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

– Nagyon sokat dolgoztunk az előző hónapokban a kollégáimmal, soha ilyen jól nem álltunk, olyan jó lenne ez a verseny, mint még soha, ha nem nyomná rá a bélyegét a koronavírus-járvány, rengeteg pluszfeladatot ad nekünk. Mégis, remélem, ez már nem sokáig tart, s a Tour de Hongrie a nyitásnak jelképes eseményévé válhat.

Ahogy említettük, a megmérettetés második szakasza Balatonfüredről indul, a bringások csütörtökön 13.15-kor szállnak nyeregbe a Vitorlás téren, és 183 kilométer tekerés után, késő délután/kora este Nagykanizsán érnek célba. Az útvonal többek között Aszófőn, Balatonszőlősön, Nagyvázsonyon, Szentantalfán, Badacsonytomajon és Tapolcán halad keresztül. Másnap Veszprémben lesz a rajt, a 142 kilométer hosszú harmadik szakasz – többek között Márkó, Hárskút és Zirc érintésével – Tatán ér véget.

A szerdai nyitóetapot a német Phil Bauhaus nyerte. A legjobb magyar Karl Ádám volt, aki a tizenhetedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!