Az idei szezon legfontosabb összecsapásai előtt áll a Telekom Veszprém

A 2020/21-es a pandémia miatt megtépázott, zilált és egyéb nehézségektől sem mentes férfi kézilabda évad fináléjában a két örök rivális, a MOL-Pick Szeged és címvédő Telekom Veszprém méri össze erejét.

B. Virág Rita

A kölni négyes döntő után jó lenne újra pozitív élményeket szerezni a Bajnokok Ligájában

Forrás: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Fotó: Vörös Dávid

A bakonyiak huszonhetedik aranyérmükre pályáznak.

Rendkívül zaklatott szezonon vagyunk túl, amelyet kezdetben a koronavírus-járvány irányított. A csapatok egymás után kerültek karanténba, és volt, hogy hetekig, sőt hónapokig nem tudtak pályára lépni. Nem volt ez másként a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém esetében sem.

A két örök rivális az idei évadban decemberben találkozott először, akkor a Tisza-partiak hazai pályán elég nagy verésbe szaladtak bele, 36-24-re maradtak alul. Márciusban jött a visszavágó, ahol a szegediek már jobban teljesítettek, ám ekkor sem fért kétség a Telekom fölényéhez, hiszen 27-23-ra nyert.

A Magyar Kupa finálé volt a harmadik találkozó, amelyet nagy reményekkel várt a Szeged címvédőként. A Veszprém azonban itt is érvényesítette a papírformát és 28-26-os győzelemmel megszerezte az aranyérmet, amely már a huszonnyolcadik kupaelsőséget jelentette számára.

A Telekom rendkívül magabiztosan abszolválta az alapszakaszt, veretlenül végzett az élen. Huszonötször győztesen hagyta el a pályát David Davis legénysége, mindössze egyszer vesztett pontot, amikor Csurgón kisebb hullámvölgybe kerülve 33-33-as döntetlent ért el.

Ezzel szemben a MOL-Pick Szeged háromszor is megbotlott, az említett két veszprémi fiaskó mellett hazai pályán kikapott a Csurgótól (30-33), így 23, 3-as mutatóval zárt.

A párharc első mérkőzését június 2-án, szerdán 19 órától Szegeden rendezik.

Az esélyek, sokak szerint, teljesen kiszámíthatatlanok. Az egyik fogadási portál a hazai sikerért 2.45-szörös pénzt fizet, míg a veszprémi győzelem 1.85-szörös oddsot kapott. A döntetlenért 8.25-szörös juttatás jár.

Gasper Marguc korábban lapunknak elmondta, a Szeged elleni csata az év legfontosabb összecsapása. A jobbszélső, aki már hét éve játszik Veszprémben, úgy fogalmazott, szerinte a lélektani előny mindenképpen náluk van, hiszen ebben az évadban már háromszor legyőzték riválisukat.

– A Szeged hetek óta nem játszik, az utóbbi időben csak ellenünk készülhetett. Mi viszont sok összecsapást játszottunk az elmúlt időszakban, magyarán meccsben vagyunk. A két bajnoki és a kupasiker viszont mellettünk szól. Mindenképpen szeretnénk megnyerni a bajnokságot, kárpótolni szurkolóinkat – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!