Kerek évfordulót ünnepelt a Balatonederics SC

Az alapítóknak állított emléktábla megkoszorúzásával és stílusosan egy sípszóval kezdtek háromnapos rendezvénysorozatba a balatonedericsi futballisták, akik akkor még nem tudták, hogy a 90 éves jubileum mellett bajnoki címet is ünnepelhetnek.

Horváth Gábor

Hanák Miklós klubelnök (balra) és Papp János polgármester megkoszorúzta az emléktáblát

Forrás: Balatonederics SC

A koszorúzást követően a község kultúrházában Hanák Miklós klubelnök köszöntötte a jelenlévőket és nyitott meg egy emlékkiállítást, amelynek a 90 év 90 perc nevet adták.

A látogatók az egyesület megalapításától, 1931-től kezdve egészen napjainkig számos érdekes fotót, illetve mezeket, serlegeket, érmeket, tekinthettek meg, ezzel bepillantva a klub múltjába, valamint jelenébe.

A megyei harmadik vonal déli csoportjának idei aranyérmese Fotó: Balatonederics SC

Az egykori és mai játékosok, szurkolók az erre az alkalomra készített porcelán emlékplakettet vehették át az egyesület elnökétől. A vendéglátók egy pohár itallal, szendvicsekkel, pogácsával kedveskedtek a megjelenteknek, akik jókedvűen anekdotáztak az elmúlt évekről – tudtuk meg a balatonedericsiektől.

A program másnap folytatódott, a strandmegnyitó részeként – a tavaly átadott strandfocipályán – az U7-es, U9-es, ás U11-es helyi Bozsik-csapat tartott bemutató edzést. Ezt követően a sümegi kézilabdás lányok foglalták el a játékteret. A gyerekek teqball- és pingpongasztalokon játszhattak. Nemcsak a kicsik szórakoztak jól, a felnőtt csapat tagjainak is hatalmas élményben volt részük. A Balatoni Halászati Zrt. jóvoltából egy élményhalászaton vehettek részt a játékosok, ők húzhatták ki a lerakott hálót. Természetesen a halakat visszaengedték a Balatonba.

Délután a Napraforgó Meseszínház Vitéz Katinka című interaktív meséjét nézhették meg kicsik és nagyok.

Vasárnap pedig már a sportpályára várták az érdeklődőket: családi sorversenyek, 11-es-rúgó viadalok, valamint az Edericsi Öreg és Öregebb Legendák csapatainak gálamérkőzése sok embert vonzott. Természetesen rengetegen voltak kíváncsiak a szezon utolsó bajnoki találkozójára, a megye III déli csoportjában szereplő Balatonederics SC a Zalahaláp SE együttesét fogadta. A hazai gárda 4-1 arányú győzelmet aratott.

Hanák Miklós klubelnök (balra) és Papp János polgármester megkoszorúzta az emléktáblát Fotó: Balatonederics SC

Az edericsiek akkor még nem tudták, hogy mit játszik az addigi éllovas Balatonszepezd ÖSC, amely a Révfölöp ellen lépett pályára. A balatonedericsi meccs lefújásakor Balatonszepezden még négy perc hosszabbítás volt, a csapat tagjai a pályán egymást átölelve várták, hogy mi lesz a végkifejlet a másik bajnokin.

A feszültség tapintható volt. És megcsörrent a telefon: Szepezden 1-1 lett a végeredmény, ami azt jelentette, hogy a Balatonederics megelőzte riválisát és megnyerte a bajnokságot! Nagy ünneplés kezdődött, amelyben a szurkolók is részt vettek.

- Minden sportegyesületnek ilyen jubileumi évfordulót kívánok, azt, hogy ilyen örömben legyen részük. Az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni a sportért és a közösségért! – mondta Hanák Miklós elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!