Műfüves pályát avattak a Kossuth Iskolában

A Magyar Labdarúgó szövetség égisze alatt, a megyeszékhelyekre kiírt pályázatok keretében, négy műfüves focipálya létesülhetett Veszprémben, melyek közül a harmadikat a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán adták át május 11-én.

Molnár Sándor

A 18 millió forintos beruházás 90 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség fedezte TAO-s forrásból, Veszprém város önkormányzata pedig 10 százalék önrésszel járult hozzá a fejlesztéshez.

Nagyné Czaun Marianna intézményvezető köszönte, hogy a pálya megvalósulhatott a Kossuth Iskolában, hiszen a gyerekeknek óriási a mozgásigénye. A műfüves pályát már a hivatalos átadás előtt egy hónappal birtokba vették, nagyon megszerették és rengeteg időt töltenek rajta.

Brányi Mária alpolgármester elmondta, hogy a Báthory, a Kossuth és a Deák Iskolában építettek pályát Veszprémben. Kiemelte, hogy a műfüves focipálya mekkora érték a gyerekek számára, és milyen perspektívákat nyit a testnevelési órákon és az iskolán túli foglalkozások megtartásában.

Finta Péter az MLSZ Veszprémi Igazgatóságának igazgatója hozzá tette, hogy a szövetséget Szijj Gábor a Kossuth Iskola testnevelője kereste meg az óvodás programjának ötletével, amelynek segítségével szeretné közelebb hozni az óvodákat az iskolákhoz, illetve a labdarúgást a gyerekekhez. Az ovifoci ötlete annyira megtetszett, hogy elsők között szóltak az iskolának, amikor a pályázatot kiírták.

A mesterprogramom része, hogy az óvodákat vonjuk be az iskolai programba legalább játékos körülmények között – mondta el Szijj Gábor testnevelő. Ötletének lényege az, hogy egy adott napon az óvodások együtt játszhassanak a már elsős, egykori csoporttársaikkal, akiket jól ismernek. A programot meghirdetik a környékbeli óvodákban, amely így még a beiskolázásban is segíthet.

Az új műfüves pálya nagy segítséget jelent a testnevelés órák szervezésekor is. Egy átlagos évben 80 testnevelés órának kell helyet találni, és mivel az iskola kisméretű tornateremmel rendelkezik, ezért korábban az udvart és a lépcsőházat is be kellett vonni helyszínként, hogy elférjenek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!