Tornagyőztes a Telekom Veszprém U13

Jól szerepeltek a veszprémi csapatok a belg­rádi utánpótlás-kézilabda- kupán. Velky Mihály 2008-as korosztályú együttese a Mol-Pick Szeged ellen büntetőkkel szerezte meg az első helyet.

Rónai Tamás

A győztes veszprémi csapat és edzőik: Velky Mihály (jobbról) és Károlyfi Viktor

Forrás: BFKA/Wolf Attila

A június végén megrendezett New Belgrade Summer Cup elnevezésű külföldi tornán a fiúknál hat, a lányoknál két korcsoportban zajlottak a küzdelmek.

A hazai, szerb csapatokon kívül montenegrói, boszniai, horvát és magyar klubok kézilabdázói szálltak versenybe a minél jobb helyezések elérése érdekében. A kupa már a következő szezon felkészülésének jegyében zajlott.

A koronavírus-járvány következtében az utánpótlás-bajnokságok többségét idő előtt lezárták, a fiatalok alig játszottak mérkőzést, ezért is volt nagyon fontos számukra, hogy a sok otthoni, egyéni edzés után végre a pályán is megmutathassák tudásukat. A királynék városát két korosztályban négy együttes képviselte a kupán.

Az U13-as küzdelmekben a Károlyfi Viktor vezette „Telekom Veszprém White” egy győzelemmel és két szoros vereséggel zárta saját négyesét, majd a helyosztón elért sikerével a tizenegyedik helyen zárt a csapat.

Velky Mihály „Telekom Veszprém Red” csapata remek teljesítménnyel, gond nélkül jutott be a döntőbe, ahol hétméteresekkel szerezte meg a tornagyőzelmet.

– A négy nap során végig magabiztosan játszottunk, a három csoportmérkőzést, illetve a két egyenes kieséses találkozónkat is viszonylag nagy különbségű győzelemmel abszolváltuk. A döntő nagyon izgalmasra sikeredett, hiszen nyolc perccel a vége előtt még 12-6-ra vezettünk, de a végére elfogyott a tempónk, és a szegediek kiegyenlítettek. A büntetőpárbajban az utolsó próbálkozást hárította a kapusunk, így 15-14-re diadalmaskodtunk. Másik csapatunk, mely egy évvel fiatalabbként nevezett ebbe a korosztályba, tisztességgel helytállt, ott elsősorban a fejlődés volt a fő szempont – árulta el lapunknak Velky Mihály, a Telekom Veszprém utánpótlásedzője. A győztes gárda vezetőedzője elmondta, az ifjú tehetségek nagyon élvezték a tornát, a külföldre utazás mellett hosszú idő után újra mérkőzéseket játszhattak, ami minden gyerek számára óriási élmény volt.

A győztes veszprémi csapat és edzőik: Velky Mihály (jobbról) és Károlyfi Viktor
Fotó: BFKA/Wolf Attila

– Nagyon elégedett voltam az egész csapattal, és szerencsére mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Szeretnék kiemelni pár játékost, akik mind a négy nap alatt védekezésben és támadásban is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Schmidt Ádám, aki balátlövőként a torna legjobb játékosa lett az U13-ban, mellette Petrik Nimród remekül irányította a gárdát. Czinczás Barna is végig jól teljesített jobbátlövő pozí­ciójában, valamint Halmos Bálint beálló, aki több fontos gólt is szerzett a ki­váló védekezése mellett. Ne feledkezzünk meg Tari Zsoltról sem, aki a döntőben hárította a mindent eldöntő hétméterest – jegyezte meg Velky Mihály.

Meg kell említenünk a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia fiataljait is, akik szintén nagyszerű teljesítményt nyújtottak a belgrádi megmérettetésen.

A 2006-os korosztályban Ivo Diaz csapata ezüstérmet szerzett a roppant erős PPD Zágráb mögött, míg Iváncsik Tamásék az ötödik helyen zártak a kupán. A torna legjobb kapusának a BFKA tehetségét, Várady-Szabó Lászlót választották.

A döntőket követően a szervezők összeállították a Summer Cup All-Star csapatát, ahova Ivo Diaz vezetőedző mellett több BFKA-játékos is bekerült, név szerint Várady-Szabó László, Eklemovic Márkó, Barna János Dániel, Vass Attila Máté és Szabadi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!