Egy-egy találat, igazságos iksz az NB III-as mérkőzésen

A Practical VLS Veszprém harmadosztályú labdarúgó együttese utolsó hazai edzőmérkőzésén 1-1-es döntetlent ért az NB III közép csoportjának újonca, az MTK Budapest II. ellen.

Rónai Tamás

A piros mezes bakonyiak a hajrában egyenlítettek az MTK II. ellen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A veszprémiek mestere a mai találkozóra a legerősebb csapatát küldte pályára, a cserepadon ezúttal három játékos foglalt helyet. A fővárosiak az idén nyáron hozták létre fiókcsapatukat, nem kisebb névvel a kispadon, mint az ajkai klublegenda Kanta József irányításával.

Az első percek mezőnyjátéka után a vendégek vették át a játék irányítását, és már a saját térfelükön letámadták a bakonyiakat. Az első helyzetre a 11. percig kellett várni, egy jobb oldali beadás után Helembai próbálkozását blokkolták a veszprémi védők.

Az MTK mezőnyfölénye a 24. percben érett góllá, Gyuris kapott labdát a tizenhatoson belül, majd a kapufa segítségével a jobb alsóba lőtt, 0-1. A VLS két távoli lövéssel veszélyeztette Varasdi kapuját. A 38. percben egy kontra után Helembai iramodott meg a bal szélen, beadását Kovács centikkel helyezte a jobb kapufa mellé.

A piros mezes bakonyiak a hajrában egyenlítettek az MTK II. ellen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fordulást követően a két tizenhatos között folyt a játék, de nagyobb helyzet nem alakult ki a kapuk előtt. Negyed órával a vége előtt Gálfihoz pattant a játékszer, aki centikkel lőtt a jobb sarok mellé. A 83. percben előbb

Gyuris életerős lövését kellett Héningernek hárítania, majd az ellentámadásból egyenlített a Veszprém. A csereként beálló Keresztes szerzett labdát, és Varasdi mellett higgadtan gurított a hálóba, 1-1. Az utolsó percben Nagy Richárd végzett el ígéretes szögből szabadrúgást, de centikkel a hosszú sarok mellé tekert.

Pető Tamás: – A tegnapi kemény fizikális edzést követően enerváltabbak voltunk, de a jövő hétvégi bajnoki nyitányra kell majd frisseknek lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!