Veszprémi tehetségekkel erősített az újonc

A Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia Veszprém két fiatal játékosa, Palasics Kristóf és Sisa Erhárd a következő szezontól az NB I-be feljutott NEKA csapatát erősíti.

Rónai Tamás

A 19 éves kapus, Palasics Kristóf három éve érkezett a királynék városába, és a 2018/2019-es évadban a Telekom Veszprém színeiben bemutatkozhatott az első osztályban is. Az ifjú kézilabdázó az előző idényben az NBI/B Nyugati csoportjában, a BFKA Veszprém U22-es együttesével a második helyen végzett, éppen a bajnoki címet szerzett balatonboglári akadémia mögött. A hálóőr idén márciusban, a Telekom, Ferencváros elleni Magyar Kupa találkozóján egy lövést követően súlyosan megsérült, a bal kezén leszakadt a bicepsze. Palasics azóta már felépült sérüléséből, és gőzerővel készül a magyar ifjúsági válogatottal a horvátországi Európa-bajnokságra.

Sisa Erhárd 2015-ben került az Éles Kézisulihoz, majd két évvel ezelőtt igazolt át a Telekom Veszprém gárdájához. A 2002-es születésű balszélső az előző másodosztályú bajnokságban 21 mérkőzésen 60 gólt szerzett az ezüstérmes BFKA Veszprém csapatában. Teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek, így klubtársáshoz hasonlóan jelenleg Balatonbogláron készül az augusztusi U19-es Eb-re.

Palasics Kristóf kölcsönbe távozott az újonc Balaton-partiakhoz, míg Sisa Erhárdot végleg leigazolta a Sótonyi László által irányított NEKA együttese. Mindkét kézilabdázó motiváltan várja az NB I-es szereplést. A további fejlődési szempontjából minél több mérkőzésen szeretnének pályára lépni és bizonyítani tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!