megyei rangadó

2021.08.20. 21:16

A Perutz FC és a BFC is négy ponttal áll

Veszprém megyei rangadót rendeznek vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjában, ahol a Pápai Perutz FC a Balatonfüredi FC-t látja vendégül.

Haraszti Gábor, Horváth Gábor

A Pápa (balra Hanzl Máté) és a Füred (Bartha Roland) mindig nagyot csatázik

Fotó: Penovác Károly/Napló

Pápán nem múlt el következmények nélkül a Komárom és a Tatabánya elleni mérkőzés, hiszen Komáromban két Perutz játékost is kiállított a játékvezető, a Bányász otthonában pedig Oláh László, Szilágyi Adrián és Skriba Máté is megsérült, tovább gyarapítva azon játékosok számát, akikre nem számíthat Weitner Ádám edző.

Ha idevesszük a már régóta maródi Gasztos Martint és Nagy Tamást, a pápai mester az elmúlt időszakban hét labdarúgóját kénytelen nélkülözni. – Nem vagyok csalódott a legutóbbi fordulóban szerzett egy ponttal, az viszont sokkal nagyobb baj, hogy sorra dőlnek ki a meghatározó játékosaink – utalt a Tatabányai ellen látottakra a pápai edző.

– Ezek a sérülések és eltiltások teljesen felborították a taktikánkat és hadrendünket, de nem tudunk mást tenni, csak előre tekintünk és együtt, egy csapatként küzdve mindent megteszünk a jó eredményért. Ugyan foghíjasak voltunk a héten, az elvégzett munkával elégedett vagyok. Annak örülök, hogy Köles János eltiltása lejárt, ám még így is hosszú a hiányzók névsora.

A Perutz vasárnap kora este három hét elteltével megyei rangadón szerepel ismét hazai környezetben. A pápai tréner elmondta, a hiányzók miatt több játékos is más pozícióban fog játszani, mint eddig.

– Fontos számunkra ez a mérkőzés, bízom benne, hogy szervezettek leszünk és a játékosok fel tudnak nőni a feladathoz – tekintett előre a Perutz szakvezetője. – Támadásban jó játékosai vannak a Balatonfürednek, védekezésben masszívak, próbálják játszani a futballt, nehéz összecsapásra számítok. Megfogyatkozva bár, de törve nem, szeretnénk itthon tartani a három pontot – bizakodott Weitner Ádám.

A Pápa (balra Hanzl Máté) és a Füred (Bartha Roland) mindig nagyot csatázik Fotó: Penovác Károly/Napló

A balatonfürediek teljesítménye javuló tendenciát mutat az idény kezdete óta. A BFC az első körben alulmaradt (2-3) a Kelen SC-vel szemben, majd döntetlent (1-1) játszott az ETO Akadémiával, legutóbb pedig 5-2-re legyőzte a Sopront. – Egyre jobban belejövünk – reagált megkeresésünkre Borgulya István, a Balatonfüredi FC trénere. A szakember hozzátette: csapata teljesítménye folyamatosan javult az elmúlt időszakban és ez szerencsére pontokban is megmutatkozik.

– Kilenc nap alatt játszottunk három meccset (az első fordulóban esőzés miatt halasztaniuk kellett a Balaton-partiaknak – a szerző), sűrű volt a program, most viszont több időnk volt felkészülni. Bízom benne, hogy Pápán is folytatni tudjuk jó sorozatunkat. Rangadóról van szó, természetesen készülünk ellenfelünkből, de elsősorban saját magunkra koncentrálunk. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, bízom a fiúkban – mondta Borgulya István, megjegyezve: benne van a pakliban, hogy sok gólos derbit láthatnak a kilátogató nézők. Ha így lesz, reméli, hogy ők jönnek ki jobban ebből a szituációból.

A BFC és a Perutz egyaránt négy ponttal várja a vasárnap 18 órakor kezdődő derbit, a Balaton-partiak először játszanak idegenben ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!