Kétgólos előnyben

2021.08.23. 22:07

A Telekom Veszprém új edzőpárosa sikeresen mutakozott be a kispadon

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata kétgólos előnyt szerzett a csütörtöki visszavágóra a SEHA Liga negyeddöntőjében, a horvát RK Nexe együttese ellen.

Rónai Tamás

20201011 Veszprém bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (szürke) - Balatonfüredi KC (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Telekom új edzőpárosa a mai találkozón nem számíthatott az ifjúsági válogatott Lukács Péter, Zoran Ilics kettősre, valamint a csapatkapitány Rasmus Laugera és a betegség miatt itthon maradó Dejan Manaszkovra.

A szezon első veszprémi gólját Blagotinsek szerezte, de két gyors támadást követően fordítottak a hazaiak (2-1). Jaganjac átlövéseivel Corrales nem tudott mit kezdeni, így a hetedik percre egalizált a Nexe Nasice (5-5).

Maqueda átlövésével először mentek két góllal a bakonyiak, de a horvátoknak Mileta büntetőivel a 10. percben sikerült fordítaniuk (8-7). A Veszprém támadójátéka akadozott, az első negyedóra végéhez közelítve a Mileta-Jaganjac duó vezérletével a Nekcse három góllal meglépett, ezért Momir Ilicsnek időt kellett kérnie (13-10).

A cseréket követően agresszívabbá vált a Telekom védekezése, de a hazaiak gyors támadásokkal tovább növelték a különbséget (16-11). A hajrához közeledve Ligetvári is szerepet kapott a támadásoknál, aki előbb egy bombagóllal, majd egy remek gólpasszal jelentkezett, és a Veszprém zsinórban öt gólt szerezve kiegyenlített (17-17).

Cupara első védését követően Marguc gyors indulásával már a bakonyiaknál volt az előny, majd az egész játékrészben remekül teljesítő Sipos kétszer is feliratkozott a gólszerzők közé, így az utolsó kilenc percben egy 10-1-es szériát produkáló a veszprémiek megnyugató előnnyel vonulhattak pihenőre (18-22).

A második játékrész elején mindkét csapat sokat hibázott a támadásoknál, az első bakonyi találatra a 36. percig kellett várni (20-23). Cupara egymás után három bravúrt is bemutatott, de a hazaiak emberelőnyben két gólra felzárkóztak (23-25).

A 44. percben a Nexe Tomics révén egy találatra megközelítette a Veszprémet, ezért Ilicsnek ismét időt kellett kérnie (25-26). Az utolsó tíz perchez közeledve akadozott a veszprémi támadó gépezet, a horvátok pedig megfordították az eredményt (29-28). Nenadics hiába egyenlített ki, Radovanovics védéseinek köszönhetően a Nexe két gólra növelte előnyét (31-29).

Öt perccel a lefújás előtt a hazaiak mestere 31-31-es állásnál rendezte a sorokat, de Jahija révén ismét a Telekom vezetett. Mahé és Marguc góljaival kettővel ment a Veszprém, majd egy horvát eladott labdát követően Strlek döntötte el a találkozó sorsát (33-35).

RK Nexe Nasice-Telekom Veszprém 33-35 (18-22)

Nekcse. V.: Boricic, Markovic (szerbek). Nexe: Car – MILETA 8 (4), Jelinics, Micsevics 3, Tomics 2, JAGANJAC 10, Markusic 3. Csere: RADOVANOVICS (kapus), Blazsevics, Severec, Moslavac 2, Kavcsics 2, Barisic 2, Greganics 1 (1), Vida, Pribetics. Edző: Branko Tamse. Telekom Veszprém: Corrales – MARGUC 9 (3), Magueda 2, Lékai, Nenadics 4, Blagotinsek 1, Strlek 4. Csere: CUPARA (kapus), NILSSON 4, Jahija 4, LIGETVÁRI 2, Mahé 3, Dörnyei, SIPOS 2. Edző: Momir Ilics

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!