A veszprémi triatlonosok remekeltek az ironmanen

Négy aranyérmet nyertek a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) képviselői a közelmúltban az év egyik legnívósabb versenyén, a nagyatádi ironman viadalon.

B. Virág Rita

Forrás: Veszprémi Triatlon Egylet

A nagyatádi ironman kultikus megméretés, a triatlonosok egyik legfontosabb erőpróbája évtizedek óta. A megméretésen a résztvevők 3.8 kilométer úszással indítanak, majd 180 kilométer kerékpározás következik, és 42.195 kilométeres, maratoni futással zárnak.

Nos, ezek a távok önmagukban komoly kihívást jelentenek, ám együttesen különösen próbára teszik a testet és elmét egyaránt.

A Veszprémi Triatlon Egylet sportolói minden esztendőben népes csapattal nevez a vasember versenyre. Nyilván az érmeken, értékes helyezéseken túl ez a viadal az egyéni célok megvalósításának legfontosabb próbatétele. És örömteli, hogy most is akadtak újoncok, akik életükben először teljesítették az ironman távot.

Ilyen volt Czafit Zsuzsanna, aki 13:45 óra alatt ért célba és kategóriájában ezzel aranyérmet nyert. A férfiaknál Molnár Ákos is először haladt át a célvonalon, 11:47 óra alatt, ami korcsoportjában a tizedik helyet jelentette.

Egyéni csúccsal 12:08 órával abszolút második helyezésnek örülhetett Szekeres Mariann, aki kategóriájában ráadásul első lett.

Sándor Norbert korcsoportjában a kilencedik (10:41), Horváth Lajos a tizedik (10:51) helyen zárt. Kategória ötödik lett Hamerli Péter (11:10), míg Morvai Balázs a 26. helyezést érte el (12:27).

Kovács Soma az előkelő hetedik helyezést szerezte meg saját korosztályában (12:32), ugyanitt Rehák Zsolt a 48. (13:20), Tál Gábor a 62. (14:32), Kóti László a 66. (14:50) lett.

Fotó: Veszprémi Triatlon Egylet

Ami a csapatversenyt illeti: a Sándor Norbert, Horváth Lajos, Hamerli Péter trió a szenior férfiak között az első helyet érdemelte ki.

A váltók között a VTE4TESTŐR négyese, Varga Elemér, Földi József, Kavalecz Gábor és Burján Jenő 9:06 órával kategóriájában utolérhetetlen volt és a dobogó legfelső fokát foglalhatta el.

A VTE Fáradhatatlanok négyese: Felföldi Viktória, Inhof Lili, Horváth Szabolcs és Tehel Tibor 10:17 óra végzett a nem mindennapi távokkal és az ötödik helyen végzett.

A TRI4fun elnevezésű kvartett, Somogyi Zsófia, Hunyadfalvi Balázs, Molnár Blanka, Mihálovics Mátyás, 10:39 órával a tizedik helynek örülhetett.

Az IronPityu emlékváltó tagjai: Zsebe Péter, Mürkli Márton, Kovács Zoltán, Gáspár Ferenc, Dely Péter, Dely Vera, Bonyhádi Szilvia és Varga Veronika, is jól teljesítettek, 10:41 óra alatt tudták le a távot és ez a 11. helyhez volt elég.

A Futókaland TRI – Leé Diánával, Tobak Júliával, Gombos Róberttel és Novák Ádámmal, 10:43 órával zártak a 12. helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!