Három Veszprém megyei sportolót is támogat az alapítvány

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén. Veszprém megyéből Szirbek Albert 15 éves atléta, Gaál Zsóka sakkozó, a Bányász SK Ajka igazolt játékosa, valamint Sigmond Soma aszófői vitorlázó nyerte el a támogatást.

B. Virág Rita

Sigmond Soma magyar bajnok vitorlázó Fotó: MOL Alapítvány

Fotó: Joao Costa Ferreira

Az alapítvány a 2020 végén végzett felmérésére és a sportszövetségekkel folytatott konzultációk tapasztalataira alapozva a MOL Tehetségtámogató Program sportpályázatát idén a fiatalabb jelentkezőkre optimalizálva hirdette meg, ezzel is elkötelezve magát a korai tehetséggondozás mellett. A márciusban meghirdetett pályázatra a 10–16 évesek kategóriájában 414 pályázat érkezett be, ebből 67 pályázatot támogat az alapítvány – köztük egy versenyzőpárost –, összesen 20 millió forint értékben.

Sigmond Soma magyar bajnok vitorlázó
Fotó: MOL Alapítvány

A 16 éven felülieknek szóló Sport Klasszis kategóriában tíz pályázó kérelmét díjazták, összesen 5 millió forint értékben. Így idén összesen 25 millió forintos támogatást nyújt az alapítvány a kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolóknak.

Veszprémből a Sportolj Velünk SE atlétája, Szirbek Albert került a nyertesek közé.

Ajkáról a 14 éves sakkozó klasszist, Gaál Zsókát támogatják.

Aszófőről pályázott és nyert Sigmond Soma, aki a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) versenyzője, egyelőre optimist hajóosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!