Jól teljesített a veszprémi atléta élete első olimpiáján

Szögi István, a Sportolj Velünk Sportegyesület atlétája élete első olimpiáján összesítésben a 23. helyen zárt az 1500 méteres síkfutásban.

Rónai Tamás

Fotó: SVSE

A veszprémi klub 25 éves középtávfutója, aki két éve még pályafutása befejezésén gondolkodott, az első futamban kapott helyet, több között a szám kenyai világbajnokával.

A rajtot követően nagy iramban kezdtek a versenyzők, amiből Szögi is kivette a részét, hiszen a mezőny elején helyezkedett el. A fedettpályás magyar csúcstartó az erős tempó ellenére az utolsó körig tartotta magát, azonban a legjobbak növelték a sebességet, amit a fáradni látszó sportoló már nem tudott tartani, így végül 3:38.79 perces eredménnyel a 12. helyen ért célba.

Az első és a második futam után az SVSE versenyzője még továbbjutásra állt, azonban az utolsóban diktált nagy iram miatt a magyar futó számára befejeződött a viadal, így összesítésben a 23. helyen zárt a 48 fős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!