elbúcsúztak a tihanyiak

2021.08.29. 15:25

Magyar Kupa: a megye I-es bajnok nem bírt Zala megyei riválisával

Vereséget szenvedett, s ezzel búcsúzott a Tihanyi FC a labdarúgó Magyar Kupa idei küzdelmeitől. A félszigetiek idegenben maradtak alul a második fordulóban.

Horváth Gábor

Hiába szereztek vezetést a zöld mezes vendégek

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Zalaszentgrót–Tihanyi FC 3-1 (1-1)

Zalaszentgrót. Jv.: Bana G.

Zalaszentgróti VFC: Tóth Zs. – Pődör, Penczák, Horváth D. (Gájer F.), Tóth D., Iberhart, Gájer P. (Fábián), Ferenczi, Horváth B., Csik (Lampert), Buzási. Edző: Jankovics Péter.

Tihanyi FC: Filipánics – Németh K., Lübkemann (Stáhl), Nemes G. (Sudár), Henn, Varga Á., Horváth B. (Papp A.), Slemmer, Nemes Á., Király, Barcza. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Iberhart, Ferenczi, Tóth D., ill. Barcza.

Zala megyébe volt hivatalos a Tihanyi FC a MOL Magyar Kupa második fordulójában, szombaton. A megye I-es Veszprém megyeiek – akik tavaly aranyérmet szereztek bajnokságukban – a Zalaszentgróti VFC vendégei voltak. A hazaiak szintén a megyei első osztályban szerepelnek, az előző idényt a tabella negyedik helyén zárták.

A párharc tétje az ország legjobb 64 kupacsapata közé jutás volt, és ennek megfelelően a vendégek jól is kezdtek, a 23. percben Barcza Bálint révén megszerezték a vezetést. Nem sokáig volt előnyben a Tihanyi FC, a 35. percben Tóth Dániel egyenlített.

Hiába szereztek vezetést a zöld mezes vendégek Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A szünetig nem esett több találat, azt követően viszont megint a hazaiak voltak eredményesek, Ferenczi Dávid alakította 2-1-re az állást.

Hiába próbálkozott a vendégcsapat, nem tudott egyenlíteni, a 95. percben pedig megint betaláltak a zalaszentgrótiak (Iberhardt Kristóf volt eredményes), végleg eldöntve ezzel a küzdelmet.

Ebből a fordulóból megyénkből két NB III-as csapat, a VLS Veszprém és a Pápai Perutz FC jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!