Megyei csaták a honi kupában

Összesen öt Veszprém megyei csapat érdekelt a labdarúgó magyar kupa második fordulójában, ebből két-két együttes egymás ellen lép pályára.

Horváth Gábor

A Pápa (sárga mezben) és a Füred ismét találkozik Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A második kör következik a Mol Magyar Kupa országos főtábláján: Veszprém megyét a három NB III.-as csapat (Balatonfüredi FC, VLS Veszprém, Pápai Perutz FC) mellett a megyei I.-es Balatonalmádi SE és Tihanyi FC képviseli.

Balatonfüred–Pápai Perutz

A sors(olás) fintora, hogy a két megyei csapatnak egymás ellen kell pályára lépni, méghozzá úgy, hogy épp múlt vasárnap csaptak össze a bajnokságban. A felek Pápán találkoztak az NB III. Nyugati csoportjában, és a rangadót a Balaton-partiak nyerték meg 1-0-ra. Markó Róbert 8. percben szerzett találata döntött. A folytatásban mindkét oldalon számos lehetőség akadt, ám ezeket nem sikerült gólra váltani. A pápaiak – akik az elmúlt időszakban több sérüléssel küszködtek – most idegenben próbálhatnak meg visszavágni. Ez nem lesz könnyű, a BFC jó formában van.

A Pápa (sárga mezben) és a Füred ismét találkozik
Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonalmádi–Veszprém

Még egy Veszprém megyei találkozó, ám itt talán egyértelműbbek az esélyek. A megyei I.-es Balatonalmádi SE nyilván megnehezítheti a vendégek dolgát, de a VLS a továbbjutás várományosa. A Balaton-partiak gyengén kezdték a szezont, a múlt héten 4-0-s vereséget szenvedtek Zircen.

A Veszprém már négy bajnokin van túl, három sikert követően, az előző körben kapott ki először, 1-0-ra a ZTE II. vendégeként. Pető Tamás legénysége második az NB III. Nyugati csoportjának tabelláján.

Zalaszentgrót–Tihanyi FC

Az előző idényben megyei I.-es bajnoki címet szerző, a Veszprém megyei labdarúgó kupában pedig ezüstérmes tihanyiak Zalába utaznak. Riválisuk szintén megyei I.-es, a Zalaszentgrót VFC tavaly negyedik lett a pontvadászatában, idén eddig egy bajnokin van túl, 2-0-ra kikapott otthon a Teskándtól. Egy mérkőzést játszott a Tihanyi FC is, amely kedden 10-0-s sikert aratott a Herendi PSK vendégeként.

A Balatonfüredi FC–Pápai Perutz FC mérkőzés ma 16.30-kor, a Balatonalmádi SE–VLS Veszprém találkozó 19 órakor kezdődik. A tihanyiak szombaton vendégeskednek Zalaszentgróton, 16.30-as kezdősípszóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!