A BFKA-Veszprém megszerezte első sikerét

Az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémiához tartozó csapatok közül a veszprémiek hazai pályán múlták felül a Komáromot, míg a fürediek a fővárosban szereztek értékes pontot.

Rónai Tamás

A fehér mezes fürediek remek hajrát produkálva egyenlítettek Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

BFKA-Veszprém–Komárom VSE 39-25 (18-10)

Veszprém DEVM Sportcsarnok, 60 néző. V.: Hornyik, Zörgő. BFKA-Veszprém: Oláh, Nánási, Mikler (kapusok) – Körtélyesi 4, Markovics 4, Füry 1, Bakos 1, Pergel 4, Szabó 5, Almásy, Csányi 6 (2), Végh 5, Bőti 2 (1), Bene, Horváth M. 3, Dobi 4. Edző: Velky Mihály.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A bajnokság második fordulójában az első félidő 20. percéig jól tartották magukat a vendégek (10-8), de szünetig Végh és Szabó góljaival elhúztak a bakonyiak. A második játékrészben percről percre növelte előnyét a fiatal veszprémi együttes a sereghajtó vendégek ellen, a 40. percre elérték a tízgólos határt. Az első körben elszenvedett vereséget így magabiztos győzelemmel javították Velky Mihály tanítványai (39-25).

A fehér mezes fürediek remek hajrát produkálva egyenlítettek Fotó: Pesthy Márton/Napló

PLER-Budapest–BFKA-Balatonfüred 29-29 (16-17)

Sportkastély, 100 néző. V.: Asztalos, Szalay. BFKA-Balatonfüred: Hermann Á., Ágoston, Gátvölgyi (kapusok) – Fadhle, Jánosi 10, Szmetán 3, Mellák 1, Klucsik 2, Gálfi, Kepess 2, Nagy M., Hermann H., Frauenberger 3, Hutvágner 6 (3), Határ 2, Tormás. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

A két veretlen csapat csatáját a hazaiak kezdték jobban, a 12. percben négy góllal vezettek (9-5). A fürediek Ágoston védéseivel és Jánosi góljaival a félidő végéig megfordították az eredményt (16-17). A fordulást követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, és 28-25-ös PLER fór után az utolsó hét percben egalizált a Füred.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!