A szünet után rázta meg magát a bakonyi együttes

Gyengébben sikerült első félidőt követően, a szünet után bedarálta jól küzdő, de elfáradó ellenfelét a Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

A veszprémiek (világos szerelésben) harmadik hazai találkozójukat is megnyerték ebben a szezonban

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–TFSE 4-1 (1-1)

Veszprém, 400 néző. V.: Tamási, Muhari, Deme. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Fridrich, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

TFSE-Bestrong: Haála – Sóvári, Dudás, Lipl, Vagner. Csere: Koháry-Papp, Andorka, Szabó Zs., Csernai, Szentjóby, Kulik, Fehér. Edző: Soltész Levente.

Az újoncot fogadta az ötödik fordulóban a Veszprém, amely remek hazai teljesítménnyel kezdte az idényt. A bakonyiak a címvédő Haladás után az Újpestet is két vállra fektették a Március 15. úti sportcsarnokban, mindkét alkalommal igen eredményesen játszva.

Már a meccs elejétől kezdve nyomást gyakorolt ellenfelére a Balaton Bútor, a vendégek többször is a kapujuk elé szorultak, viszont ott eredményesen blokkoltak, és Haála is jól védett.

Serginho lövése ment nem sokkal mellé, a másik oldalon a kapufáról pattant ki egy próbálkozás, azaz a TFSE is megmutatta, hogy nem szabad leírni.

A 6. percben előnybe került a Veszprém, Serginho szép csele után Tatai József továbbította a hálóba a lepattanó labdát, 1-0.

Spandlernek kellett védenie, feljebb jöttek a fővárosiak, majd a bakonyiak lendültek támadásba, Boromisza kis híján betalált.

Bánhatták nagyon a kimaradt helyzeteket a bakonyiak, mert a 11. percben egyenlített a rivális, gyors kombináció végén Kulik Renátó volt eredményes, 1-1.

A folytatásban Tatai lövését hárította Haála, aki Rutai próbálkozásánál bravúrt mutatott be.

Továbbra is sok lehetőséget dolgozott ki a házigazda, de a TFSE akciói is veszélyesek voltak.

A félidő hajrájában nagyon nyomott a Veszprém, Rutai fejelt a kapufára Serginho remek beadását követően, a legvégén pedig Tatai lövését tolta kapufára a vendégek hálóőre.

A veszprémiek (világos szerelésben) harmadik hazai találkozójukat is megnyerték ebben a szezonban Fotó: Penovác Károly/Napló

Erőteljesen kezdte a második játékrészt a hazai csapat, Rutai lőtt kapu mellé, aztán majdnem öngól született.

A levegőben lógott a bakonyi találat, és nem is kellett sokat várni rá.

A 23. percben Serginho egyéni megoldása – a brazil légiós egy csel után a védő lába alatt lőtt – után kötött ki a vendéghálóban a labda, 2-1.

Serginho nem sokkal később hátul mutatott be egy szép blokkot, aktív volt a dél-amerikai, közben a veszprémiek fölénye egyre nőtt. A TFSE jól láthatóan egyre kevésbé bírta szuflával.

A 27. percben okosan oldott meg egy kapu előtti szabadrúgást a házigazda, a fővárosiak védelmét megzavarta a veszprémiek mozgása, Rutai pedig remek labdával szolgálta ki Tatait, aki bal oldalról, éles szögből a kapuba helyezett, 3-1.

Ment tovább előre, hajtott a Balaton Bútor FC, a vendégek legjobbja Haála Kada Iván volt, a kapus hatalmas bravúrokat mutatott be.

A TFSE egyébként becsülettel küzdött, igyekezett szépíteni, és sikerült is néhány szép kontrát vezetnie, de Spandler kapuját nem tudta már bevenni az újonc.

A Veszprém viszont még tartogatott egy találatot, ki más, Serginho készítette le a labdát Boromiszának, aki határozottan használta ki a helyzetet, 31. perc: 4-1. Méltó, elszánt ellenfélnek bizonyult az újonc TFSE, ám a második félidőben szétnyílt az olló a csapatok között, nagyobb is lehetett vona a különbség.

Fehér Zsolt: – Az első félidőben túl nagy teret adtunk a vendégeknek, illetve rosszul sáfárkodtunk helyzeteinkkel. A szünet után igyekeztünk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, mert úgy tűnt, akár bajba is kerülhetünk, de szerencsére sikerült itthon tartani a pontokat. A végén sok helyzet kimaradt, a vendégek kapusa remekelt, nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Soltész Levente: – Fel tudtuk venni a ritmust, a Veszprém iramát az első játékrészben. A szünet után nem úgy kezdtünk, ahogyan kellett volna, és elfáradtunk, elfogytunk. Reálisan nézve van három gól különbség a két csapat között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!