Az országos bajnokságon íjászkodtak

2021.09.16. 20:39

A várpalotaiak két aranyérmet is szereztek a Baranyában rendezett nívós eseményen

A Mecsek lábánál elterülő pécsváradi várnál rendezték meg a közelmúltban a szabadtéri történelmi íjász országos bajnokság döntőjét, ahol a Thury-vár Vitézei HSE sportolói két aranyérmet is szereztek.

Rónai Tamás

Jól szerepelt a Thury-vár Vitézei HSE csapata

Forrás: a szervezők

A várpalotai egyesület színeiben felnőtt, történelmi hosszú íjak kategóriában Molnár Tiborné, míg a szenior plusz, modern íj versenyszámban Járfás Zsuzsanna állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A Thury-vár Vitézei még további három érmet gyűjtött a rangos eseményen, Varga Márk második, Lacó Klaudia és Dóra Léna Milla a harmadik helyen végzett. Godzsa Zoárd az idei szezonban modern íjjal a legnépesebb kategóriában a 15. helyen végzett, míg Tornyos Viktor tisztességgel helytállt a legerősebb mezőnyben.

A szakmai stáb összességében elégedett volt az eredményekkel, de ahogy Oláh Tibor edző megjegyezte: „Szárnyaink már vannak, repülni is tudunk, de vannak még magasságok, ahová el szeretnénk jutni.”

Jól szerepelt a Thury-vár Vitézei HSE csapata Fotó: a szervezők

Eredmények, férfi felnőtt, modern íj: 15. Godzsa Zoárd, 33. Tornyos Viktor. Fiú ifjúsági, modern íj: 7. Kovács Gergő. Mini modern íj: 2. Varga Márk.

Női felnőtt, történelmi hosszú íj: 1. Molnár Tiborné. Természetes történelmi íj: 3. Lacó Klaudia. Szenior plusz, modern íj: 1. Járfás Zsuzsanna. Kadet, modern íj: 4. Dóra Korina Virginia, 5. Tornyos Zoé. Miniíj: 3. Dóra Léna Milla, 5. Király Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!