Európa Liga: kiesett a BKSE

Hatalmas csatában maradt alul Svédországban a Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata, amely összessítésben 47-47-re végzett a Malmövel, de idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzni kényszerült az Európa Ligától az első selejtezőkörben.

Horváth Gábor

20210829 Balatonfüred Európa Liga I. selejtező kör kézilabda-mérkőzés Balatonfüredi KSE (fekete) - HK Malmö (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Két gólos előnnyel utazott a Balatonfüredi KSE Svédországba. A párharc első mérkőzését gyengén kezdte a magyar csapat, amely öt találatos hátrányban is volt riválisával szemben, ám fordítani tudott és végül 27-25-ös sikert aratott a Balaton Szabadidő Központban.

A fürediek tisztában voltak vele, hogy még akkor is kemény dolguk lesz, ha csapatuk a jobbik arcát mutatja.

És ezt bizonyította is a meccs eleje: a malmöiek 3-0-al kezdtek, az első vendéggólt Malinovic a hatodik percben szerezte, 3-1. Folytatódott a BKSE vesszőfutása, a házigazda eredményesen kézilabdázott, 14. perc: 7-2.

Gostovics, Varga és Rodriguez találataival zárkóztak a Balaton-partiak, majd hosszabb gólszünet után Bóka hozta fel mínusz egyre övéit, 21. perc: 7-6. Nem sokkal később utolérte ellenfelét, sőt meg is fordított az állást a Füred, 8-9. A vendégek játéka feljavult és ennek eredményeképpen György László legénysége előnnyel térhetett pihenőre.

A második félidő elején szépen tartotta maga mögött a Malmöt a BKSE, de a hazaiak a 38. percben egalizáni tudtak, 13-13. Ezután átvette a kezdeményezést a svéd csapat, amely lefaragta összetettbeli hátrányát, 16-14.

Rendkívül izgalmasan alakult a folytatás, Topic szépített, ám nem sokkal később háromra nőtt a különbség, 19-16.A svédek 2-3 góllal vezettek, de a Füred újabb erőt tudott meríteni és az 56. percben felzárkózott 20-19-re.

Blickhammar volt eredményes, a másik oldalon Topic rontott, Bóka pedig két perces büntetést kapott. A véghajrában rutinosabbak voltak a hazaiak, Jildenbäck találatára Szöllősi még válaszolt, de a két gólos különbség a Malmönek kedvezett.

Hiába voltak a vendégeknek védekezésben jó időszakaik és védett Andó négy hétméterest, a támadásokat tekintve sok volt a hiba és ez a továbbjutásba került.

Malmö–BKSE 22-20 (9-10)

Malmö. V.: Leszczynski, Piechota (lengyelek). HK Malmö: Krantz – Awad 2, Tumba 6 (1), Santos 1, Persson 1, Jildenbäck 3, Blickhammar 5. Csere: Helgsten (kapus), Hilding, Ekman 4, Nygren. Edző: Stian Tönnesen. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 4, Malinovic 4, Szöllősi 2, Topic 3, Varga 1, Bóka 1. Csere: Dénes, Kemény 1, Németh, Gostovics 4 (4), Edző: György László. Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/1, ill. 6/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!