A Csurgó ellen folytatják

2021.09.08. 16:02

Második bajnoki mérkőzését is a Veszprém Arénában vívja a Telekom

A SEHA-liga-győzelmet követően a magyar bajnokságban lép pályára csütörtökön este a Telekom Veszprém együttese. Az ellenfél az Európa-ligából búcsúzó Csurgói KK lesz hazai pályán.

Rónai Tamás

A veszprémiek vasárnap Petar Nenadics (középen) vezérletével hódították el a SEHA trófeát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Építők gárdája az előző hétvégén a SEHA-liga négyes döntőjében szerepelt. Az elődöntőben az ukrán Motor Zaporizzsja csapatával mérték össze erejüket Lékai Mátéék. A félidő derekán még egygólos hátrányban lévő bakonyiak a 20. percre megfordították az állást, majd a játékrész végére magabiztos előnyt dolgoztak ki, köszönhetően Cupara bravúros védéseinek is. A fordulást követően sokáig tartotta megnyugtató előnyét a Veszprém, de a 43. percre egy 5-1-es rohammal az ukránok két gólra felzárkóztak. Amikor kellett, Cupara ismét új lendületet adott, így végül hétgólos sikerrel a Telekom jutott be a vasárnapi, Zágráb elleni fináléba.

A döntőben a Zágráb várt a veszprémi alakulatra. Az összecsapást a horvátok kezdték jobban, volt, hogy hárommal is vezettek. Az első félidő utolsó tíz percére egyenlített Momir Ilics együttese, majd a szünetig előnybe is kerültek. A második játékrészben hiába vezetett végig a Veszprém, öt perccel a lefújás előtt egyenlítettek a zágrábiak, mely a dudaszó pillanatáig nem változott, így jöhettek a büntetők. Cupara két hetest is védett, Nenadics pedig belőtte a mindent eldöntő találatot, így a Telekom negyedszerre is magasba emelhette a SEHA-trófeát.

A csapat hétfőn reggel érkezett vissza a királynék városába, és rövid pihenőt követően megkezdték a tréningezést a csütörtök esti K&H Liga-mérkőzésre.

A Komló elleni, 3. fordulóból előrehozott találkozón aratott 39-24-es győzelmet követően ezúttal a Csurgó együttesét fogadják Gulyás Péterék.

A veszprémiek vasárnap Petar Nenadics (középen) vezérletével hódították el a SEHA-trófeát Fotó: Penovác Károly/Napló

A Somogy megyeiek most mutatkoznak be a honi küzdelemsorozatban, azonban már két tétmérkőzésen túl van Mariano Ortega csapata az Európa-ligában. Tatai Péterék a hazai pályán elveszenvedett négygólos fiaskót követően három találattal maradtak alul a Konstanca otthonában, így kettős vereséggel búcsúztak a nemzetközi szerepléstől.

A csurgóiak a nyáron jelentős változásokon mentek át, hiszen az előző évben ötödik helyen végzett és Liga-kupa-győztes együttesből Alem Toszkics vezetőedző a szlovén Celje kispadjára ült le, míg a tehetséges irányító Hanusz Egon a Stuttgarthoz igazolt. Az érkezők oldalán a magyar válogatott jobbszélsőt, Tóth Ádámot érdemes kiemelni.

A somogyiak új spanyol mestere a Telekom ellen biztosan nem számíthat a csapatkapitány, Tatai Péter játékára. Az egykori veszprémi kapusnál a vizsgálatok nyaki sérvet mutattak ki, így jelenleg infúziós kezeléseket kap, és várni kell, hogy szervezete miként reagál erre a gyógymódra. Amennyiben minden jól megy, legkorábban szeptember végén térhet vissza a pályára.

A 2020/2021-es idényben a Veszprém Arénában rendezett találkozón a 10 gólos Strlek vezérletével 40-21 arányban múlta felül a Telekom a Csurgót. A februári idegenbeli összecsapáson már nem alakult ennyire jól az eredmény bakonyi szempontból, ugyanis a hazaiak a 11 gólos Hanusz Egon góljainak is köszönhetően egy pontot otthon tartottak a 33-33-as végeredménnyel.

A csütörtökön 18 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!