Hiába vezettek, fordított az ellenfél

2021.09.01. 20:11

Nem tudott felpörögni a BFC a Tatabányával szemben

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 5., hétközi fordulójában hazai vereséget szenvedett a Balatonfüred a Tatabánya együttesétől.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BFC–Tatabányai SC 1-2 (1-0)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Hartung.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Schillinger, Imre (Tamás, 60.), Szalai, Markó (Borgulya, 87.), Róth (Farkas, 60.), Tetézi, Burucz, Pécseli, Szabó, Bene (Miskei, 79.). Edző: Borgulya István.

Tatabányai SC: Kunsági – Kovács, Krupánszki, Gyürki (Letenyei, 92.), Soltész (Hajas, 46.), Szegleti, Katona, Németh, Klausz, Székely, Farkas (Módi, 89.). Edző: Bekő Balázs.

Meglepetésre a vendég ragadták magukhoz a kezdeményezést, és több veszélyes helyzetet is kialakítottak, de a befejezések nem sikerültek.

A 24. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat: a jobb oldalon előretörő Szalai Péterrel szemben szabálytalankodtak a vendégek az alapvonal közelében. A szabadrúgást Szabó Bence élesen lőtte középre, és az 5-ös vonalán egyedül maradt Szalai Péter laposan bombázott a tatabányai kapu közepébe, 1-0.

A második félidőben hamar kiegyenlítették hátrányukat a vendégek, akik a 49. percben a jobb oldalról végezhettek el szögletet, és a hosszú saroknál teljesen egyedül érkező Németh a füredi kapu jobb alsó sarkába bólintotta a labdát, 1-1.

A 60. percben a vezetést is megszerezhették volna a tatabányaiak: a bal oldalon a füredi tizenhatoson belülre betörő Gyürkivel szemben ártalmatlan helyzetben szabálytalankodtak a hazai védők, a jogosan megítélt büntetőt a sértett végezte el, de nagy erővel a jobb kapufa mellé lőtt.

A 88. percben a hazai csapat meccslabdához jutott: egy előreívelést a vendég védők elhibáztak, így a pár perccel korábban beállt Borgulya egyedül, senkitől sem zavartatva vezethette a behátráló Kunságira a labdát. A kaputól 10 méterre lövés helyett leperdült a lábáról a labda, és az ellentámadásból a vendég Tatabánya megszerezte a győzelmet jelentő találatot Gyürki révén, aki a jobb oldalon tört be a füredi 16-oson belülre, és a tétovázó védők között 10 méterről a bal alsó sarokba bombázott, 1-2.

Borgulya István: – Rosszul játszottunk! Az első félidőben annak ellenére, hogy nagyon tompán játszottunk, meg tudtuk szerezni a vezetést, azonban a fordulás után nem tudtunk felpörögni, aminek köszönhetően az ellenfél fordítani tudott.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!