Telekom Veszprém

2021.09.03. 11:30

Szurkolók nélkül küzdenek a SEHA-döntőbe jutásért

A SEHA-liga négyes döntőjében a címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdázói pénteken este az ukrán Motor Zaporizzsja ellen lépnek pályára a vasárnapi fináléba kerülésért.

Rónai Tamás

A veszprémiek a horvát Nexe csapatát búcsúztatták a sorozat negyeddöntőjében Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A Veszprémnek a SEHA szervezőinek döntése értelmében csak a negyeddöntőben kellett csatlakoznia a sorozathoz, ahol a horvát Nexével került szembe. Az első találkozó elején már ötgólos hátrányban is voltak az új edzőpárossal bemutatkozó bakonyiak, azonban egy 10-1-es szériának köszönhetően fordítottak, és végül 35-33-as diadalt arattak idegenben.

A hazai visszavágón Momir Ilics együttese javított a horvátországi hibákon, és magabiztos sikerrel (30-25) örvendeztette meg saját szurkolóit, ezzel továbbjutva a zadari négyes döntőbe.

Az ellenfél, a Motor Zaporizzsja már a csoportküzdelmek során bemutatkozott a SEHA-ligában, és négy győzelemmel, valamint két vereséggel élen zárta kvartettjét. A négy közé jutásért vívott párharcban a Tatran Presovval mérkőztek meg, és kétszer is magabiztosan kerekedtek felül a szlovákokon.

A veszprémiek a horvát Nexe csapatát búcsúztatták a sorozat negyeddöntőjében
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző Bajnokok Ligája-kiírásban a veszprémiek idegenben és hazai környezetben is felülmúlták az ukrán bajnokot. Érdekesség, hogy a két együttes az idei BL-szezonban is egy csoportba került, így a mostani találkozó jó erőfelmérő lehet, hol tart a Telekom az idény elején.

A másik ágon a Meshkov Breszt­­­­–Vardar Szkopje elődöntőt bonyolítottak volna le, azonban a horvát egészségügyi hatóság keddi Covid19-tesztjén egy macedón csapattag pozitív eredményt produkált. A SEHA-liga végrehajtó bizottsága szerdán kiadott határozata alapján úgy ítélte meg, hogy az elkülönítés ellenére fennállhat a fertőzés átadásának kockázata a csapat többi tagja esetében is, így a Szkopje együttesét kizárták a négyes döntőből. A bizottság úgy döntött, hogy beugró csapatként a PPD Zagreb kap meghívást, amely épp a macedónok ellen bukta el a zadari szereplést.

A szeptember 3–5. között zajló final fourt a jelenlegi horvát járványügyi helyzet következtében szurkolók nélkül rendezik meg. A csalódott rajongók így csak televíziós közvetítésen keresztül szoríthatnak a Telekomnak, az összecsapásokat a Spíler TV-n kísérhetik figyelemmel.

A veszprémiek elődöntője pénteken este 20.30 órakor kezdődik. A bronzmeccset vasárnap 16.30-as, a finálét 19 órás kezdettel rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!