Budapesten versenyeztek a VEDAC sportolói

Kimagaslóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) U18-as és U20-as sportolói a fővárosban megrendezett 5. Atlétikai Magyar Liga Döntőben, ahol tizennégy alkalommal állhattak dobogóra. Ráadásul ketten teljesítményükkel a világranglista élére álltak.

B. Virág Rita

Csekő Miklós szenzációs eredményével a világranglista élére ugrott

Forrás: VEDAC

Az U20-as korosztályban Strigencz Zalán kétszer is dobogós lett: súlylökésben új egyéni csúccsal a második helyet érdemelte ki (16,06), míg diszkoszvetésben másfél méteres előnnyel (57,79) nyerte meg a számot. Szintén egyéni legjobbját érte el Vígvári Kende gerelyhajításban, amivel az előkelő negyedik helyen zárt. Ugyancsak negyedik lett Darida Levente magasugrásban.

A nőknél Csatári Dominika nagy fölénnyel, 49,86 méterrel győzött, a második helyezett versenyzőt több mint öt méterrel előzte meg. Gerelyhajításban Till Adélt kell kiemelni, aki sorozatról sorozatra javulva szerzett ezüstérmet (44,60).

Az U18-as korcsoportban Csekő Miklós szenzációs eredménynek örülhetett, a kalapácsvetés ifjú reménysége 81,90 méteres eredménnyel – idén már nem először – világranglista-vezető eredményt dobott, ami természetesen egyéni csúcsot is jelentett számára. Szinte már megszokott módon Kövér Fanni duplázni tudott: diszkoszvetésben és gerelyhajításban is a dobogó legmagasabb fokát foglalhatta el. Utóbbi számban (57,71) pedig megközelítette az általa tartott országos csúcsot is. A kalapácsvető Csatári Jázmin ezüstérmet nyert, 67,83 méteres kiváló teljesítményével.

Csekő Miklós szenzációs eredményével a világranglista élére ugrott
Fotó: VEDAC

Honti Marcell szintén két medáliát vehetett át: 1500 méteren magabiztosan nyert, míg 3000 méteren második lett. Lents Barnabás új egyéni csúccsal bronzérmet kapott 800 méteren (1:59.78), a hosszabb távon 1500 méteren pedig alig maradt le a dobogóról, negyedikként ért célba. A magasugró Kovács Gábor hatodik lett. Rédling Renáta két medáliával térhetett haza, 400 és 800 méteren is harmadik helyen zárt. Tóth Eszter 1500 és 3000 méteren is épp lemaradt a dobogóról, mindkétszer az értékes negyedik helyet szerezte meg, utóbbi számban új egyéni csúcsot futott. Arnhoffer Kata ugyanebben a két számban egy hatodik és egy ötödik helyet ért el, utóbbi szintén saját rekord. Fekete Júlia sérülésből felépülve lett 200 méteren negyedik. Szemán Kitti 2000 akadályon állt fel a dobogóra, 7:49.58-cal harmadikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!