rövidzárlat az első félidőben

2021.10.24. 17:24

Ismét gólzáporos bajnokit játszottak Füreden

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 14. fordulójában kétgólos vereséget szenvedett a Balatonfüred.

Juhász-Léhi István

BFC–Bicske 2-4 (0-2)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Héra. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Takács (Frey, 84.), Farkas, Imre, Szalai, Markó, Róth (Leidl, 85.), Tetézi (Bene, 46.), Burucz, Bartha (Miskei, 85.), Szabó. Edző: Borgulya István. Bicskei TC: Kovács – Grabant (Bajor, 80.), Dencinger, Vékony, Sóron (Vörös, 80.), Peinlich (Kürti, 61.), Madarász (Lassú, 68.), Hirman (Mlinárcsik, 46.), Lapos, Gaszner, Popovics. Edző: Csordás Csaba.

Ragyogó napsütésben, kitűnő körülmények között indult útjára a labda. A hazaiak nem igazán adtak teret a Bicskének, éppen ezért volt némileg váratlan, amikor a 22. percben előnybe kerültek: egy jobb oldali vendégtámadás után a középen érkező Dencinger 18 méterről, félmagasan a jobb sarokba lőtt, 0-1.

Alig telt el öt perc, amikor a második kapura lövéséből tovább növelte az előnyét a vendégcsapat: egy újabb füredi védelmi rövidzárlat után gyors bicskei ellentámadás bontakozott ki a bal oldalon, majd a jó ütemben érkező Gaszner a 16-os sarkáról élesen a hosszú alsó sarokba lőtt, 27. perc: 0-2.

Hihetetlen, de igaz: öt perc múlva újabb vendéggól esett, ugyanis a 32. percben Gaszner tovább növelte a vendégek előnyét úgy, hogy a bal oldalon tört be a hazai 16-oson belülre, és nyolc méterről könnyedén lőtt a kapu közepébe, 0-3.

A szünet után a Füred feljebb kapcsolt, aminek következtében a 67. percben meg is lett a szépítés: Szabó jobb oldali szögletét a túloldali kapufánál érkező Bartha két méterről pofozta a bicskei kapuba, 1-3.

Továbbra sem adta fel a Borgulya-csapat: a 76. percben újabb füredi gól esett. A jobb oldalon előretörő Szalai a bal oldalon érkező Takács elé tálalt, aki a 16-os vonaláról a bal alsó sarokba bombázott, 2-3.

A hazaiak mindent megtettek a pontszerzésért, teljesen kitámadtak, ám egy bal oldali vendégkontra után – a 83. percben – a második hullámban érkező Popovics a 16-os vonaláról a léc alá bombázott, 2-4.

Az első félidőbeli 10 perces rövidzárlatot nem bírta ki a tartalékos hazai csapat. A lehetőségeit könyörtelenül kihasználó Bicske – amely tulajdonképpen négy lövésből négy gólt szerzett – megérdemelten nyert a kapufát és több százszázalékos helyzetet elpuskázó BFC ellen.

Borgulya István: – A héten a harmadik meccsünk volt, sok sérülttel, és a helyzetek sem mennek be… Az első félidő az ellenfélé volt, nem találtuk magunkat, ám a második játékrészt uraltuk, benne volt az is, hogy egyenlíthetünk, de nem. Ez egy ilyen időszak, át kell vészelnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!