Ma este a Flensburgot fogadja a Telekom Veszprém

Az eddig sereghajtó német SG Flensburg-Handewitt gárdájával méri össze erejét a férfi­kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csütörtökön a Veszprém Arénában.

B. Virág Rita

20210916 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - PSG (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Senkit se tévesszen meg a német Flensburg eddigi szereplése a Bajnokok Ligájában. Maik Machulla gárdáját sérülések tizedelték, több kulcsjátékos is hosszabb távra kidőlt, ezért a 2021/22-es szezon kezdete nem úgy alakult számukra, ahogy azt eltervezték.

Pedig nagyjából minden posztra sikerült meghatározó játékosokat szerződtetni. A kapuba a friss BL-győztes Kevin Möller érkezett a Barcelonából. Emil Jacobsen balszélsőt a GOG-ból, Anton Lindskog beállót a HSG Wetzlarból, míg Aaron Mensing balátlövőt a TTH Holstebrótól igazolták.

Távozott Torbjörg Bergerud kapus a GOG-ba, Magnus Jöndal balszélső visszavonult, Magnus Holpert a GWD Mindenben folytatja, Alexander Petersson pedig az MT Melsungenben.

Megsérült Magnus Rod és Franz Semper, és a pótlásukra sürgősen megoldást kellett találni, ezért kölcsönbe érkezett Julius Meyer-Siebert a Lipcsétől, és Michael Müllert is reaktiválták, hogy a két jobb­átlövőt pótolni tuják. Szerdán jelentették be, hogy sikerült egy harmadik jobbátlövőt is leigazolni: az izlandi Teitur Einarsson a svéd IFK Kristianstadtból tette át a székhelyét. A 23 éves játékosról tudni érdemes, hogy a 2017-es junior-­Európa-bajnokságon gólkirály lett. Már felnőttválogatott is, a 2019-es világbajnokságon csapata egyik legjobbja volt. A Bajnokok Ligájában épp a Veszprém Arénában mutatkozhat be új csapatában a kézis, akivel 2022 június végéig kötöttek kontraktust.

A két jobbátlövő, Rod és Semper kiesése érzékenyen érintette a kikötővárosiakat, a német Bundesligában jelenleg csupán a hatodik helyen áll a társaság, 33-28-ra kikapott a listavezető és még hibátlan Magdeburgtól, 33-23-ra a THW Kieltől, és egyszer ikszelt az Erlangennel (27-27), háromszor nyert.

A nemzetközi porondon sem termett sok babér az északnémeteknek: a királykategóriában mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek, a francia Paris Saint-Germainnel 27-27-re végeztek hazai pályán. Fájó vereséget szenvedtek Portóban (28-27), otthon kikaptak a Barcelonától (21-25), és nem várt fiaskóba szaladtak bele Kielcében (37-29). Ezzel a szériával pedig érthető már, miért állnak a B jelű nyolcas utolsó helyén.

A Telekom Veszprém ezzel szemben jóval nagyobb önbizalommal várhatja a csütörtök esti összecsapást. A bakonyiak Momir Ilics irányításával hazai pályán már két vállra fektették a Barcelonát és a PSG-t is. Ráadásul legutóbb Portóban is igen meggyőző teljesítményt nyújtottak. A magyar bajnoki ezüstérmes keretében egyre meggyőzőbb produk­ciót mutat Rasmus Lauge, aki 2019 nyarán épp a Flensburg együtteséből érkezett. A tavaly térdsérülést szenvedő dán világbajnok gyorsan visszatalált a csapathoz, és az edzők is megadják neki a megfelelő játékperceket ahhoz, hogy újra teljes értékű játékossá váljon.

A papírforma a veszprémiek mellett szól, és csak reménykedhetünk benne, hogy ezt csütörtökön a várhatóan telt házas arénában érvényesíteni is tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!