NB III

2021.11.05. 12:11

A listavezetőnél lép pályára a VLS Veszprém

A tabella első helyén álló BVSC-Zuglónál egy esetleges győzelemmel akár a mezőny élére is ugorhat a VLS Veszprém a labdarúgó NB III-ban.

B. Virág Rita

Szerdán fontos győzelmet arattak a veszprémi focisták: egyik legnagyobb riválisukat az ETO Akadémiát verték 2-0-ra.

– Minden mérkőzés fontos, ám az ETO elleni különösen az volt. A győriek ott lihegtek a nyakunkban, és ezzel a győzelemmel le tudtuk szakítani őket magunkról – kezdte Pető Tamás, a bakonyiak vezetőedzője, aki a mérkőzésről elmondta még, 60-70 percig uralták a találkozót, aztán két kényszerű cserét kellett végrehajtaniuk. Vass Szilárd kisebb betegséggel vállalta a mérkőzést, míg Baldauf Konrád komoly munkát végzett és a megfelelő pihenés érdekében váltotta le a tréner. A cserék után kisebb zavar támadt a veszprémiek rendszerében, ám aztán sikerült rendezni a sorokat és végül megérdemelt győzelmet arattak.

Vasárnap 13 órakor a VLS a BVSC-Zuglóhoz utazik. A fővárosiak vezetik a táblázatot 38 ponttal, eddig tizenkétszer nyertek, kétszer ikszeltek és egyszer kikaptak. A VLS 35 ponttal a harmadik, 11-2-2-es mutatóval. Egy mutatóban viszont már most a Veszprém a legjobb, mindössze hét gólt kapott az eddigi tizenöt fordulóban, 26-7-es a gólaránya, míg a BVSC neve mellett 34 rúgott és 12 kapott találat szerepel.

– A BVSC csapata hozzánk hasonlóan szereti játszani a focit. Támadójuk, Kokenszky Norbert 21 találattal vezeti a góllövőlistát, ami rendkívül figyelemfelkeltő teljesítmény – magyarázta Pető Tamás. Hozzátette, szeretnének ki-ki meccset játszani a listavezetővel. Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a három pont megszerzésére, úgy válaszolt, nem akar esélyt latolgatni, győzni utaznak a fővárosba. Egyetlen eltiltottja van a veszprémieknek, öt sárgalap miatt Zachán Péter hiányzik majd a rangadóról. A többiek rendelkezésre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!