Emelt fővel jöttek le a parkettről

2021.11.02. 21:41

A pápaiak nagy csatára késztették a házigazda, jó erőkből álló PVSK-t

Három negyeden keresztül pariban volt a házigazda Péccsel a Conoil Pápa KC, mely az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának hatodik játéknapján végig nagy csatára kényszerítette a Baranya megyeieket, akik az utolsó öt percben fordították maguk javára a mérkőzést.

Napló-információ

Jó teljesítményt nyújtottak a pápaiak Pécsen

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: RONASIFOTO

Pécsi VSK-CARGATE – Conoil Pápa KC 97-81 (25-19, 22-29, 25-23, 25-10)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. V.: Oláh, Borgula, Drenyovszki. Pécsi VSK-CARGATE: Fülöp 12/3, Goldring 15/9, Popadics 13/3, Farkas 24/12, Kalmár 6. Cserék: Futó 10, Armaghani 15, Mándity 2, Bor. Edző: Andrija Ciric. Conoil Pápa KC: Németh A., Sonyák 25/15, Hódi 21/15, Koma 16/3, Murai 13. Cserék: Németh G., Varga 2, Horváth 3/3, Lintner, Kocsis T., Kasza 1. Edző: Kálmán László.

Négy győzelemmel és egy vereséggel a tabella harmadik helyén álló pécsiekhez utazott a pápai együttes, mely egy héttel korábban a Nagykőrös ellen átadta a múltnak hárommeccses nyeretlenségi szériáját.

Jól kezdett a pápai alakulat, végig tudta tartani a lépést a jó erőkből álló hazaiakkal, olyannyira, hogy a hetedik percben a vezetést is átvette (13-17). A játékrész végén Futó és Armaghani szállította a pontokat, amivel a pécsiek fordítani tudtak (25-19). A rövid pihenő után Koma hármasával indult a második tíz perc, a hazai védekezés nem úgy működött, mint az első felvonásban, s bár Goldring triplájával közelítettek a tízpontos különbséghez a vendéglátók, a folytatásban a Pápa percei következtek, és Hódi két hármasával a nagyszünetre egypontos előnnyel mehetett (47-48). A harmadik negyedben sem változott jelentősen a játék képe, felváltva vezettek a csapatok, az utolsó negyedre megmaradt az egypontos különbség, csak most a PVSK javára (72-71). A negyedik tíz percben aztán nagyot robbantottak a Ciric-tanítványok, és egy 13-0-s futással eldöntötték a meccset.

Jó teljesítményt nyújtottak a pápaiak Pécsen Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Andrija Ciric: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, a támadójátékunkkal egész meccsen nem volt probléma, a védekezésünk csak a negyedik negyedre érett be.

Kálmán László: – 35 percig tudtunk egy ki-ki mérkőzést játszani egy nagyon jó erőből álló Pécs ellen, akinek végig a csúcsembereit kellett játszatnia, ez is azt mutatja, hogy milyen jó játékot képviselt a csapatom. Kár az utolsó negyedért, mert egálról ránk vertek hirtelen nyolc pontot, ezután nekik minden beesett, nekünk semmi.

A pápai csapat november 6-án a MAFC csarnokában lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!