Telekom Veszprém

2021.11.27. 18:50

Ligetvári Patrik: jeles!

Ligetvári Patrik vezérletével fölényes sikerrel vette az újabb akadályt a férfi kézilabda NB I-ben a Telekom Veszprém a Budakalász otthonában.

B. Virág Rita

20211021 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - SG Flensburg-Handewitt (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Budakalász–Telekom Veszprém 26-41 (15-22)

Budakalász, 500 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Budakalász: Váczi – Varjú 1, Perisics 3, Schmid 2, Mikhalin, Jurics-Grgics 7, Holpert 3. Csere: Gjorgjeski (kapus),  Kovács D. 2, Tyiskov, Koncz 2, Fórizs, Kiss B. 2, Sinkovits 2, Maracskó 2, Dávid.  Edző: Csoknyai István.

Telekom Veszprém: Cupara – Marguc 6, Jahija 2, Blagotinsek 2, Ligetvári 7, Mahé, Lékai 4. Csere:  Maqueda 1, Nilsson 5,  Strlek 5, Lukács 1, Mahé 5, Ilics Z. 3, Dörnyei, Sipos.  Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

A Budakalász hazai pályán eddig remekült szerepelt, mindössze a Bajnokok Ligája induló Szegedtől kapott ki. Természetesen a papírforma a Veszprém mellett szólt, amely ezúttal Petar Nenadicsra, Rasmus Laugéra és a sérült Dejan Manaszkovra nem számíthatott.

Lékai duplájával indult a találkozó, de a 7. percben 4-4-et mutatott az eredményjelző. Megrázta magát a Veszprém és alig másfél perc alatt 8-4-re elhúzott. Míg a Telekom villámgyorsan felért a Budakalász kapujáig és gyors gólokkal ment előre, addig a vendéglátók igyekeztek megfontoltabban kézilabdázni. Mahé kapta a mérkőzés első kiállítását, de nem tudott közelebb férkőzni a Kalász ellenfeléhez (18. perc: 9-14). A bakonyiak továbbra is könnyedén lőtték góljaikat és a félidő végére kialakult az eddigi legnagyobb különbség (15-22).

Két gyors veszprémi találattal vette kezdetét a második felvonás, ám a Jurics-Grgics vezette Budakalász egy 3-0-ás szériával felzárkózott 19-24-re. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolatak a bakonyiak és 20-30-nál Csoknyai István időt kért.

Az egyre jobban fáradó hazaiak hibáit könyörtelenül kihasználta a Veszprém, fokozatosan nőtt a különbség és végül tizenötgólos sikert ünnepelhetett a Telekom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában