Sima győzelem

2021.11.02. 21:56

Miskolcon nyertek a füredi röplabdás lányok

A Szent Benedek Röplabda Akadémia hétfőn a Diósgyőrrel mérte össze tudását Miskolcon, a női Extraliga harmadik fordulójában.

Gunther-Nyitrai Kriszta

A Balaton-parti röplabdás lányok remekül kezdték a szezont

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A találkozón nem borult a papírforma, a veretlen Balatonfüred az első két játszmát simán nyerte, a miskolci csapat csak a harmadik részben tudta valamelyest megszorongatni ellenfelét.

DVTK–Szent Benedek RA 0:3 (-12, -11, -19)

Miskolc Aréna, 225 néző. V: Rácz, Csizmarik. DVTK: Kiss E. 5, Sylejmani 7, Godó 7, Jovic 6, Kalmár 1, Egri 1. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Sitku, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály. SZBRA: Bleicher R. 1, Szavovics 6, Koprivica 9, Sztijepics 14, Kiss G. 17, Jimerson 10. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Lekics 1, Szerényi 2. Vezetőedző: Dejan Desznica.

Villámrajttal indította az első szettet a Szent Benedek. A remek nyitások és a kitűnő blokkmunka eredményeképpen folyamatosan növelni tudták az előnyünket a vendégek, tíz pontra hízott a különbség a két csapat között.

Habár észbe kapott a Diósgyőr, és 15-9-re fel tudott zárkózni, azonban Savovic és Koprivica nyitásai, Stijepic támadásai ellen nem volt ellenszerük a vendéglátóknak. Így alig több mint negyed óra alatt befejeződött az első játszma (12-25).

A második játékrészben is a Balatonfüred dominált, a miskolci lányok csak a játék elején tudták megszorongatni ellenfelüket. Stijepic remekelt, nem volt ellenszere vele szemben a DVTK-nak, tizenegy szervája közül öt ász vagy ászértékű volt, így ismét tíz találattal nőtt a Balaton-partiak előnye. A szettet végül Szerényi Gréta blokkja zárta (11-25).

Úgy tűnt, hogy a harmadik etapban sincs okuk az aggodalomra a balatonfüredieknek, szépen, lépésről lépésre építették az előnyüket a lányok. Azonban egy hullámvölgyet követően egy pontra felkapaszkodott a miskolci gárda, majd a végjátékban, szoros küzdelemben alulmaradtak a vendéglátók az SZBRA ellen (19-25).

A Balaton-parti röplabdás lányok remekül kezdték a szezont Fotó: Balogh Ákos/Napló

A SZBRA jelenleg második a tabellán, legközelebb az UTE csapatát látja vendégül november 7-én, vasárnap 18 órától.

Farkas Mihály: – Igazolta a Balatonfüred, hogy bombaerős csapat. Az első és második szettben nagyon megilletődötten játszottunk. A harmadik felvonásban egy jobb szettet tudtunk produkálni.

Dejan Desnica: – Az első két szett a terveknek megfelelően alakult, a lányok nagyon jól játszottak, a harmadik játsz­mában azonban nagyon sok pontot ajándékoztunk a Diósgyőrnek. A legfontosabb, hogy megszereztük harmadik győzelmünket. Vasárnap hazai pályán játszunk az Újpest ellen, majd jön két nagyon kemény rangadó a Békéscsaba és a Nyíregyháza ellen. Lépésről lépésre kell haladnunk és meccsről meccsre jobbat nyújtanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!