Kosárlabda

2021.11.27. 17:57

Öt ponttal kapott ki a házigazda Conoil Pápa KC

A felnőtt válogatott kapuján mindössze 17 évesen kopogtató Meszlényi Róbert vezetésével győztesen hagyta el a parkettet az NKA Pécs, mely az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának 10. fordulójában öt ponttal győzte le a házigazda Conoil Pápa KC-t.

Haraszti Gábor

Conoil Pápa KC - NKA Pécs 90-95 (18-22, 21-18, 24-24, 27-31)

Pápa, 50 néző. V.: Szilágyi, Kapusi, Kéri. Conoil Pápa KC: Németh 14/3, Hódi 11/9, Murai 8, Sonyák 16/9, Varga 24/3. Cserék: Horváth, Kocsis, Kovács, Lintner 2, Kasza, Németh, Erdei 15/9. Edző: Kálmán László. NKA Pécs: Benke 11/9, Bíró 12, Rátvay 10, Meszlényi 20/12, Djordjevic 18/3. Cserék: Scherer 9/9, Kármán, Molnár, Kazy, Kocsis 7/3, Váits 8/3, Herger. Edző: Ivica Mavrenski.

A pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia ellen nehéz négy negyedre készült a Koma Dánielt nélkülözni kényszerülő pápai együttes, mely nem is kezdett jól, Kálmán László már az első percben időt kért. A pécsi fiatalok 8-0-val kezdtek, a hazaiak két és fél perc után szerezték első kosarukat – Varga dobott egy közelit - és ez a különbség megmaradt a hajráig, Varga 2+1-es akciójával sikerült az első pihenőre négy pontra feljönni (18-22). 

A második negyedben kétszer is közel állt az egyenlítéshez a Pápa, ám előbb Kocsis, majd Scherer süllyesztett el egy hármast a hazai gyűrűben, így ismét nyílt az olló, a félidei 39-50-es állás egy újabb Scherer triplával alakult ki. A harmadik felvonásban is biztos kézzel céloztak a hárompontos vonalon túlról a fekete mezesek, Benke újabb hármasa után Kálmán edző időt kért, ám ez sem segített. Aztán egy csapásra tíz egységen belülre került a Conoil, köszönhetően Varga és Sonyák triplájának (54-43), az utolsó negyed előtt 63-74-es állás állt a táblán. 

Erdei hármasa megadta a meccs zárásának alaphangját, a hazaiak játéka 180 fokos fordulatot vett, mentek a kulcspasszok, üres dobásokig játszották a támadásokat, Mavrenski edző 76-81-es eredménynél rendelte magához övéit. A frissebb, gyorsabb Pécs az utolsó öt percre a junior válogatott Meszlényi vezetésével - aki ebben a felvonásban egy duplával indított, majd bevágott két triplát és még két büntetőt is - visszaállította a különbséget, így a Pécs ötpontos sikert aratott.

Kálmán László: Sok problémával küzdöttünk a héten, sok volt a sérült, beteg, Koma Dániel nem is tudott ma játszani. A mérkőzés alatt voltak hibáink, de nem tudom elmarasztalni a srácokat, hiszen mindenki akart, küzdött, kiadott magából mindent.

Ivica Mavrenski: A második félidőben több lehetőségünk is volt arra, hogy lezárjuk a mérkőzést, ám mindig könnyű hibákat vétettünk, így a végén volt esélye ellenfelünknek a felzárkózásra, de szerencsére az előnyünk kitartott a végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában